Geokjemi & Geobiologi

Nyhetsarkiv for Geokjemi & Geobiologi

The Jebsen Centre has a new PhD candidate starting today!
Last month Andreas Beinlich had a publication in Nature Geoscience, and this month we are happy to announce that a new publication from Jebsen Centre researchers is out in Nature Geoscience: Today Jo Brendryen, Bjarte Hannisdal, and Kristian Agasøster Haaga published “Eurasian Ice Sheet collapse was a major source of Meltwater Pulse 1A 14,600 years ago”.
Andreas Beinlich, the latest addition to the K.G. Jebsen Centre for Deep Sea Research, has published an article in Nature Geoscience, titled "Instantaneous rock transformations in the deep crust driven by reactive fluid flow".
11 studenter, 4 forskere, 48 timer. Klarer de å forhindre at mer plast kommer ut i havet? Følg med, få svaret i februar.
På sitt toppmøte for havvind ved UiB peika statsminister Erna Solberg som ein av dei viktigaste ressursane for landet. – Vindkraft til havs vil vere ein viktig ressurs for mange marknadar framover, og vil gi grunnlag for næringsutvikling og -arbeidsplassar her heime, sa statsministeren.
Toktleder Rolf Birger Pedersen og et stort team undersøker manganskorpen i havdypet. Undersøkelser av avsetninger på over 2000 meters dyp krever erfaring og dyp konsentrasjon. Bli med om bord på forskningsskipet G.O. Sars.
I begynnelsen av mars gikk den årlige konferansen «Seabed Mapping and Survey» av stabelen på Geilo. Konferansen arrangeres av Tekna, og ble i år gjennomfør for 32. gang. Begivenheten er et internasjonalt forum for personer som jobber med overvåkning i olje og gass industri. Konferansen omfatter teknologisk utvikling, undersøkelse av havoverflate og havbunn, samt utforskning innen gruvedrift og... Les mer
The 47th Underwater Mining Conference (UMC’18) ble i år arrangert av den International Marine Minerals Society (IMMS) sammen med K.G. Jebsen Centre for Deep Sea Research (KGDeepSea) ved UiB og Global Centres of Expertise Subsea (GCE Subsea).
Elleve studenter, fra Instuttt for geovitenskap, både master og PhD, var i månedsskiftet mai/juni på en eventyrlig reise langs Vestlandets kyst.
Ægir eneste brukbare ressurs ved flystyrt og skipsforlis
K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning åpnet, 29. mai, 2017, og planene til senteret er ambisiøse.
Mandag 30. mai var offisiell åpning av Norsk Havlaboratorium på Marineholmen med statsminister Erna Solberg i spissen. Norsk Havlaboratorium skal være en samlokalisering av Havforskningsinstituttets og UiB sin marine forskningsinfrastruktur og kompetansemiljøene knyttet til denne.
Mandag 30. mai åpnet Havobservasjonslaboratoriet, en ny base for havobservasjon og teknologiutvikling på Marineholmen i Bergen. Statsminister Erna Solberg stod for den offisielle åpningen.
Det har lenge vært antatt at Jorda var et svært varmt sted i sine tidlige leveår. Estimater spenner fra ca. 26 til 85 °C i arkeikum (ca. 4 000 – 2 500 millioner år siden).
En ekspedisjon bestående av internasjonale forskere har hentet bergarter fra bunnen av Atlanterhavet. Disse viser spor etter tidlig liv på jorden og forskerne håper slik å oppdage flere brikker i puslespillet om livets opprinnelse.
Rolf Birger Pedersen er tildelt nordisk forskerpris under den nordiske vinterkonferansen i Helsinki
"Ægir" den nye ROV'en på "G.O.Sars", skal skaffe forskerne prøver, bilder og video fra verdens dypeste hav.