Hjem
Forskergruppe for naturressurs-, miljø- og utviklingsrett
Arrangement

Klimadommen forklart!

Paneldebatt om klimasøksmålet og dets betydning.

Header
Foto/ill.:
via Enviro

Hovedinnhold

En av årets heteste avgjørelser skal diskuteres!

Enviro holder i samarbeid med Klimafestivalen § 112 - Bergen en paneldebatt om klimasøksmålet og hvilken påvirkning dommen kommer til å ha for miljøretten videre.

Følg med fra egen stue via zoom den 19.januar kl. 16.15. Lenken publiseres på facebook-arrangementet nærmere arrangementsdatoen.

Deltakerne i arrangementet:

Cathrine Hambro - advokat i firmaet Wahl-Larsen og prosederte klimasøksmålet for Greenpiece og Natur og ungdom. Hun har i flere år jobbet med miljørettslige spørsmål, og er en av Norges fremste advokater på dette feltet.

Esmeralda Colombo - foreleser ved Universitetet i Bergen. Hun har skrevet flere avhandlinger innen miljø-og klimarett, og har arbeidet og studert emnet både i Norge og utlandet. Colombo er også deltakende ved forskergruppen for naturressurs-, miljø- og utviklingsrett ved UiB

Ernst Nordtveit - professor ved det juridiske fakultet i Bergen. Han har særlig arbeidet med tingsrett, ressursforvaltningsrett, rettsøkonomi og petroleumsrett. I tillegg har han et brennende engasjement innenfor miljø- og klimarett, og stor kompetanse på området.

Jørn Sunde - professor og retthistoriker ved Institutt for offentlig rett i Oslo.

Sigrid Schütz - professor ved det juridiske fakultet i Bergen. Hun har vært en del av og ledet en forskergruppe for naturressurs-, miljø- og utviklingsrett ved UiB siden 2011.

Eivind Smith - professor i statsrett ved det juridiske fakultet i Oslo

Vel møtt!