Forskningsgruppe i samfunnsfarmasi

Nyhetsarkiv for Forskningsgruppe i samfunnsfarmasi

Viser at det er gjennomførbart med risikotesting på apotek
"Det eneste kick du får av dette er en veldig sterk smak i munnen av ingefær".
Scandinavian Journal of Primary Health Care tildelte sin "Paper of the Year"-pris til forskningsgruppe for samfunnsfarmasi
I en ny artikkel skrevet av Kristine Heitmann og Lone Holst, masterstudent i farmasi Anja Solheimsnes og samarbeidspartnere fra UiO og RELIS, avdekkes det at over en fjerdedel av kvinnene med alvorlig svangerskapskvalme vurderte å avslutte svangerskapet.
Kristine Heitmann fra forskningsgruppe i samfunnsfarmasi disputerte onsdag 25. mai
Stipendiat Kristine Heitman har vært reviewer for, og bidrar med forskning til, en ny farmakopetekst for tranebær.
Elever fra videregående skoler fikk en smakeprøve på farmasistudiet på Åpen dag 9.mars
Artikkel fra forskningsgruppe i samfunnsfarmasi omtalt på Forskning.no
NOKLUS og Forskningsgruppe for samfunnsfarmasi lyser ut spennende stipendiatstilling for forskningsinteressert farmasøyt
Etter å ha sendt studenter til UEA i flere år, var det nå på tide å få noen tilbake.
Den 18. biennale workshopen i samfunnsfarmasi rommet det beste innen fag, forskning og flotte folk, forteller Reidun Kjome og Kristine Heitmann.
Stipendiat Lillan Mo Andreassen har undersøkt legemiddelbruk og blodsukkerkontroll hjå sjukeheimspasientar med diabetes, og fann svært låge blodsukkerverdiar hjå fleire av pasientane.
Stipendiat Kristine Heitmann slår i sin nye publikasjon fast at bruk av tranebær under svangerskapet ikkje er assosiert med auka risiko for fosterskade, men understrekar samtidig at påviste urinvegsinfeksjonar må behandlast med antibiotika.
Førsteamanuensis Lone Holst fylte 50 år 4. desember 2013. Jubilanten ble feiret av både kollegaer og studenter.
Reidun Kjome er fra 1. desember 2013 ansatt som førsteamanuensis ved Forskningsgruppe i samfunnsfarmasi.
Forskningsgruppen har hele 8 flinke masterstudenter tilknyttet for studieåret 2013/2014. Bli bedre kjent med dem og prosjektene deres her.