Hjem
Ansattsider
Trening

Treningstilbud for ansatte

Universitetet i Bergen har en rekke tilbud for ansatte som ønsker å trene før eller etter arbeidstid.

Hovedinnhold

Som ansatt ved UiB er det gode muligheter for å holde seg i fysisk aktivitet. Mange av aktivitetene er lagt opp slik at man kan trene enten før eller etter arbeidstid. I tillegg stiller Sammen alle sine garderober til disposisjon for de som ønsker å sykle, jogge eller gå til jobb.

Trening i og utenom arbeidstiden

Ansatte ved UiB kan trene inntil 1 time per uke i arbeidstiden. Det er utarbeidet premisser for hvordan fysisk aktivitet kan gjennomføres. Alle aktiviteter må avklares med leder. I tillegg oppfordres ledere i samarbeid med verneombud å legge til rette for mindre aktiviteter  (5-10 min).

Enhetene står fritt til å sette i gang egne treningsaktiviteter for sine ansatte. I tillegg er det i samarbeid med Trene Sammen satt opp egne gruppetimer for ansatte på Trene Sammen sine lokaler. 

Ansattimer i arbeidstid i regi av Trene Sammen: 

Gjelder følgende dager og tidspunkt: 

 • Mandag kl. 15:15 - 16:15 Saltime (styrke/tabata) med Stacy
  (Studentsenteret - gratis inngang) 
 • Tirsdag kl. 15:45 - 16:40 Sykkeltime med Jacob
  (Studentsenteret - krever medlemskap eller dop-in)
 • Onsdag kl. 16:00 - 17:00 Yoga med Randi
  (Studentsenteret - krever medlemskap eller drop-in)
 • Torsdag kl. 07:30 - 08:15/30 Styrke med og uten Martin
  (City - gratis inngang)

Husk å henvende deg i resepsjonen si at du skal på ansatt time, med mindre man er medlem eller skal betale dropp-inn (gjelder mandag og onsdagstimene). Er du medlem, trenger du ikke å henvende seg i resepsjon til noen av timene.

Trene Sammen har en egen Facebook gruppe "Trening for UiB og Sammen ansatte" hvor det kommer regelmessige oppdateringer og endringer. Det er en lukket gruppe, hvor man må be om å bli medlem, man blir godkjent etter å ha svart på tre kontrollspørsmål. Ønsker du å få informasjon tilsendt på epost, ta kontakt med stacy.douglas@sammen.no 

Medlemsskap hos Trene Sammen

Ved kjøp av treningskort får UiB-ansatte tilgang til Sammen treningsanlegg og kan benytte det ordinære treningstilbudet. Nye medlemmer må kjøpe treningskort på et av treningssentrene i åpningstiden, mens eksisterende medlemmer kan kjøpe/fornye treningskort på internett.  Det er også mulighet for Drop-in timer, dersom du ikke ønsker medlemskap.

Svømmebasseng

Svømmebassenget på Studentsenteret har målene 25 x 12,5 meter, kan blant annet deles inn i seks baner og har 1 og 3 meters sviktstup. Vanntemperaturen ligger på ca. 27 grader. Bassenget er kun åpent for ansatte og studenter.  Åpningstidene er fra kl. 07.00-22.00 (kl. 07.00-21.00 om fredagen), slik at det er god mulighet for en treningsøkt både før og etter arbeidstid.

Tilgang på garderober

Dersom du i stedet foretrekker å sykle/trene på vei til jobb, har alle ansatte tilgang til å benytte Sammen sine garderober. Dette gjelder også de som ikke har medlemskap i Sammen. Man slipper da inn i garderoben ved å vise ansattkort i resepsjonen.

Universitetets bedriftsidrettslag

Universitetet har også et aktivt bedriftsidrettslag, og alle ansatte og deres ektefeller kan bli medlem.