Institutt for fremmedspråk

Nyhetsarkiv for Institutt for fremmedspråk

Middelalderforskningen ved UiB befester sin sterke posisjon og mottar støtte til to prosjekter gjennom årets FRIPRO-tildeling fra Forskningsrådet.
Med Roma som studiested kan UiB-studenter fordype seg i det antikke bylivet.
Soledad Marambio is a new postdoctoral fellow connected to the project “Historicizing the ageing self”. She will work with the late writings of three Argentinian authors.
Institutt for framandspråk skal for første gang arrangere skriveseminar for sine masterstudentar. Seminaret vil finne stad 30. og 31. august, og er eit tilbod til masterstudentar som startar skrivinga av masteroppgåva dette semesteret.
Å kunne snakke arabisk i møte med offshorekolleger, pasienter i hjemmesykepleien eller i arbeid med menneskerettigheter og internasjonal politikk. De nye studentene på nettstudiet i arabisk har ulike planer og ambisjoner for arabiskstudiene etter denne høsten.
– De hundre første kinesiske tegnene er de vanskeligste, sier universitetslektor Li Long. Denne høsten er nye studenter i gang med nettstudier i kinesisk ved UiB.
Forskningsrådet øker finansieringen av humanioraforskning i årene framover. På fire år skal andelen til humaniora opp fra tre til fem prosent av totalbevilgningene.
«Våre briller gir oss en unik evne til å se ting fra menneskets perspektiv. Og det gjør slettes ikke alle.» Les alumn Per-Arne Larsens tale til årets bachelorkandidater.
Gjennom en ny strategi for humaniora skal UiB løfte kvaliteten og styrke samfunnsrelevansen til de humanistiske fagene.
10. og 11. mai arrangerte Forskergruppen for radikal filosofi og litteratur (LLE/IF) et seminar ved Det norske institutt i Roma om arven etter 1968 i samarbeid med Forskergruppen for subjektivering og senmodernintet (FoF), med Maurizio Lazzarato, Frida Beckman og Franco Berardi som inviterte hovedtalere.
Pilene peikar oppover for lektorutdanninga og masterstudiet i framandspråk. For bachelorgraden og årsstudiet buttar det litt imot.
Lektorutdanningen ved UiB er mer populær enn noen gang. Tallene viser en oppgang på 16 prosent i antall søkere sammenlignet med i fjor.
Bachelorprogrammet i japansk skårar høgare enn gjennomsnittet i alle kategoriar – bortsett frå yrkesrelevans.
Lenken nedenfor gir tilgang til omtale av jubileet
Jing Jing Li skriver doktorgradsavhandling om Kina i det norske mediebildet. «Jeg tror det er stor forskjell på det mediene skriver om, og det nordmenn egentlig vet og interesserer seg for med Kina».
”I wanted to do something relevant that could serve a purpose and reach people outside of the field of linguistics. I do not want to do linguistics just for the sake of it”.
– Kombinasjonen av faglig fordypning og mange praksisperioder gjorde at jeg var trygg i klasserommet allerede som nyutdannet, sier Inger-Hanne Dale.