Institutt for fremmedspråk

Nyhetsarkiv for Institutt for fremmedspråk

– De hundre første kinesiske tegnene er de vanskeligste, sier universitetslektor Li Long. Denne høsten er nye studenter i gang med nettstudier i kinesisk ved UiB.
Forskningsrådet øker finansieringen av humanioraforskning i årene framover. På fire år skal andelen til humaniora opp fra tre til fem prosent av totalbevilgningene.
«Våre briller gir oss en unik evne til å se ting fra menneskets perspektiv. Og det gjør slettes ikke alle.» Les alumn Per-Arne Larsens tale til årets bachelorkandidater.
I den franske litteraturen, særlig blant kvinnelige forfattere, har det oppstått en ny interesse for aldringstematikk. I oktober kommer Professor Martine Boyer-Weinmann (Université Lumière-Lyon-II) til UiB og Litteraturhuset i Bergen for å forelese om aldring i et kvinnelig perspektiv.
Gjennom en ny strategi for humaniora skal UiB løfte kvaliteten og styrke samfunnsrelevansen til de humanistiske fagene.
10. og 11. mai arrangerte Forskergruppen for radikal filosofi og litteratur (LLE/IF) et seminar ved Det norske institutt i Roma om arven etter 1968 i samarbeid med Forskergruppen for subjektivering og senmodernintet (FoF), med Maurizio Lazzarato, Frida Beckman og Franco Berardi som inviterte hovedtalere.
Pilene peikar oppover for lektorutdanninga og masterstudiet i framandspråk. For bachelorgraden og årsstudiet buttar det litt imot.
Lektorutdanningen ved UiB er mer populær enn noen gang. Tallene viser en oppgang på 16 prosent i antall søkere sammenlignet med i fjor.
Bachelorprogrammet i japansk skårar høgare enn gjennomsnittet i alle kategoriar – bortsett frå yrkesrelevans.
Lenken nedenfor gir tilgang til omtale av jubileet
Jing Jing Li skriver doktorgradsavhandling om Kina i det norske mediebildet. «Jeg tror det er stor forskjell på det mediene skriver om, og det nordmenn egentlig vet og interesserer seg for med Kina».
”I wanted to do something relevant that could serve a purpose and reach people outside of the field of linguistics. I do not want to do linguistics just for the sake of it”.
– Kombinasjonen av faglig fordypning og mange praksisperioder gjorde at jeg var trygg i klasserommet allerede som nyutdannet, sier Inger-Hanne Dale.
– Jeg har lyst til å bli lærer men samtidig være spesialist på mitt fag. Med UiB sitt lektorprogram får jeg høy faglig kompetanse og flere valgmuligheter, sier Linn Eide Borge.
Sondre opplevde lektorutdanningen ved UiB som krevende da han begynte. Nå sørger han for at nye studenter kan lære av de som er kommet lengre i studieløpet.
– Dette er en mulighet vi aldri ville latt gå fra oss. Solveig og Birgitte fikk både språktrening og relevant arbeidserfaring på utveksling i Montreal.
Digital kultur, arkeologi, filosofi og vitenskapsteori vil få nye internasjonale forskere til sine fagmiljø, finansiert av EU. Fagmiljøene ved Det humanistiske fakultet har fått fem av sju nye stipender til UiB i den rekordstore tildelingen fra Marie Curie-programmet.
Trenger du et forskningsopphold i Hellas? Det norske institutt i Athen lyser ut reisestipend. Søknadsfrist 10. februar.