Institutt for fremmedspråk

Nyhetsarkiv for Institutt for fremmedspråk

Italienskfaget ved UiB er medarrangør på en internasjonal konferanse om "Rom i bevegelse - dynamiske baner for audiovisuell representasjon"
Global kulturutveksling er viktigere nå enn noen gang, mener førsteamanuensis i kinesisk, Huiwen (Helen) Zhang. Hun bruker gjerne Olav H. Hauge som eksempel.
Endeleg kan studentar få meir utdanning i kinesisk. Institutt for framandspråk tilbyr frå hausten av eit nytt masterprogram i kinesiske studium. Det nye masterprogrammet blei feira med informasjonsmøte for potensielle søkjarar, sjølvsagt med kake.
Ph.d.-kandidat Julia King har styrket engelskfaget og gitt studentene helt nye erfaringer. Hennes innsats belønnes med fakultetets utdanningspris 2021.
Welcome to this digital seminar series, addressing various aspects of ageing in Premodern Europe from a gender perspective.
Velkommen til den første forelesningen i seminarserien "Kjønn og aldring" organisert av Laura Cayrol-Bernardo: Ninon Dubourg, "Religious Experiences of Older Women during the Late Middle Ages – How elderly women were involved in Christian practices and conventual life"
Seks fremragende og internasjonalt anerkjente historikere vil dele sin kunnskap og innsikt i forelesningsserien «Europa-Kina-relasjoner: Nasjonale perspektiver på forholdet til Kina i utfordrende tider».
Studenter og ansatte på kinastudier skapte norsk-kinesiske julestemning en fredag i desember.
Helgen 24.-26. september holdt ANPE, spansklærerforeningen i Norge, sin 8. konferanse og Institutt for fremmedspråk, ved Xavier Llovet og Åse Johnsen, var vertskap.
Det første interne prosjektmøtet, avholdt på Voss 3.-4. Mars, 2021
21. september markeres den internasjonale Alzheimerdagen med en utendørs interaktiv fotoutstilling i Bergen. Utstillingen "Fremdeles her" formidler hvordan musikkterapi kan fremme positiv helse hos mennesker med demens.
Denne høsten vil seks fremragende og internasjonalt anerkjente historikere dele sin kunnskap og innsikt om det kinesiske kommunistpartiet og dets historie.
– Studentene velger å studere japansk språk fordi de elsker populærkulturen i landet, sier Benedicte Mosby Irgens, dosent i japansk ved UiB. Språket er ikke vanskelig, men det er veldig tidkrevende å lære seg.
Hva kan samfunnet og globale organisasjoner gjøre bedre for å stoppe høyreekstremistisk radikalisering og terrorinnhold på nettet?
– Vi er svært glade for at akkurat du har valt å studere her hos oss, seier dekan ved Det humanistiske fakultet, Camilla Brautaset. Vi gler oss til å ta i mot deg!
Er du nyutdanna og skal ut å søke jobb? Korleis går du eigentleg fram? Mari Lund Eide var nyutdanna lektor i 2018 og har nokre skikkeleg gode tips til deg som er på jobbjakt.
Etter en vellykket gjennomføring av skoleundersøkelsen om klima og livsstil våren 2021 har CLIMLIFE-forskergruppen laget en første rapport.
18.–19. juni 2021 arrangeres Siste kapittel – en aldringsfestival i Bergen. Her finner du festivalkatalogen.