Institutt for fremmedspråk

Nyhetsarkiv for Institutt for fremmedspråk

En av Ingunn Lundes fremtidsplaner er å etablere en egen formidlingsfestival for studenter. Nå blir hun merittert for arbeidet hun gjør med undervisningskvaliteten ved fakultetet.
Har du tenkt på at ordet "fremmedspråk" kan deles inn i tre?
Det humanistiske fakultet er sterkt involvert i årets Forskningsdager, der «miljø» er hovedtema. Språk, vitenskap, apokalypse, middelalder, årstider, maskinsyn, litterære erfaringer – temaene er mange og mangfoldige.
Høstens møteserie er godt i gang!
Alessandro Carlucci is studying the impact that contact with other languages has had on the historical development of the Italian language, from its earliest stages to the present. He is a new postdoctoral research fellow at the Department of Foreign Languages.
Rekrutteringen av unge forskere med middelalderen som fagfelt er godt nytt for forskningsmiljøet ved UiB. Elleve ph.d.-kandidater var nylig samlet for å knytte kontakter på tvers.
UiB arrangerer tverrfaglig konferanse om Kina med deltakere fra hele verden 13.-14. juni. Forskere fra ulike land vil ta for seg de mange og varierte utfordringene Kina står ovenfor når det gjelder å ta vare på egen identitet midt i den raske økonomiske veksten.
Marion, som er tidlegare kinesisk-student ved UiB, har valt å fortsetta utdanninga si i Skottland. Vi har spurt om ho kan fortelje litt om sine erfaringar med å studere kinesisk, og om kva som inspirerte ho til å ta vidare utdanning i utlandet.
Bjørn Åge Blix valgte å reise til Kina for å studere videre etter å ha fullført bachelorprogrammet i kinesisk ved UiB. Nå går han i gang med en PhD-grad ved Hongkong City University.
Soledad Marambio explores issues related to ageing in the Chilean newspaper La Segunda.
UiB planlegger å etablere et tverrfaglig senter for humanistisk forskning. I den anledning lyses det ut midler til to grunnforskningsprosjekt med søknadsfrist 15. mars.
Kva feirar me eigentleg 21. februar kvart år? Kva er i det heile morsmål?
I samarbeid med Humanistenes Arbeidslivsutvalg (HAU) arrangerer Institutt for Fremmedspråk (IF) en egen fremmedspråksdag, IF-dagen, onsdag 13. februar.
Humaniorastudentene er attraktive på arbeidsmarkedet og får uttelling for praksis gjennom utdanningen.
I mars 2019 er det igjen klart for to ukers intensivt studieopplegg om den greske antikkens historie. I Aten.
Middelalderforskningen ved UiB befester sin sterke posisjon og mottar støtte til to prosjekter gjennom årets FRIPRO-tildeling fra Forskningsrådet.
Med Roma som studiested kan UiB-studenter fordype seg i det antikke bylivet, våren 2019.