Hjem
Institutt for geovitenskap

Geologiens dag for åttende gang

Lørdag 15. september er det geologien som er i sentrum, nærmere bestemt på Festplassen i Bergen. Ifølge lokal arrangør, Atle Rotevatn, vil NGFs arrangement ha interesse både for store og små.

Hovedinnhold

Lørdag 15. september arrangeres altså Geologiens Dag for åttende gang. Ifølge lokalt ansvarlig, 1. amanuensis Atle Rotevatnet ved Institutt for geovitenskap, UiB, er dette et landsomfattende arrangement som markeres i alle våre største byer i regi av Norsk Geologisk Forening (NGF):

- Her i Bergen blir det et stort arrangement på Festplassen fra kl. 11-15. Arrangementet er interessant for både store og små, og vi viser frem steiner, mineraler, fossiler, borekjerner fra Nordsjøen og mye mer. Om du har en stein liggende hjemme som du lurer på hva er for noe, kan du ta denne med og få den identifisert.

Spennende er det også at vi har med oss seismometer som vil registrere større og mindre «jordskjelv» som de besøkende kan være med å lage selv. I år som i fjor stiller geologistudentforeningen Mjøllnir med et supert rebusløp/skattejakt for barn og barnefamilier, noe som var svært populært i fjor.

For de voksne kan vi, foruten alt som kan sees på standen på Festplassen, lokke med spennende byvandring i steinbyen Bergen med geolog Øystein Jansen (kl 13:00, starter fra Festplassen). Her vil man få et geologisk-kulturelt innblikk i stein, bygningshistorie og arkitektur på vandring gatelangs i byen vår.

Vi satser på at mange i god Bergens-ånd trosser eventuelle regnbyger og treffer oss på festplassen lørdag. Vel møtt!

Arr: Norsk Geologisk Forening (avd. Bergen), Universitetet i Bergen, Bergen og Omegn Geologiforening, og geologistudentforeningen Mjøllnir.