Hjem
Institutt for geovitenskap

Grønt lys for klima - lansering

Lavutslippssamfunnet kan realiseres, men da må det neste Stortinget ta grep, ifølge Energi Norge.

Hovedinnhold

Energi Norge er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for norsk kraftnæring, og representerer ca. 280 bedrifter som produserer, frakter og selger strøm og varme.  Kraftnæringen jobber, iflg. EnergiNorges web-sider, for bedre klima, sikker forsyning og grønn vekst, og lanserer nå "Grønt lys for klima". 

Dette er et verktøy til å evaluere, tilpasse eller planlegge virkemidler og tiltak. Mange beslutningstakere mangler i dag verktøy for å se klima- og energieffekter av tiltak og virkemidler.

Verktøyet bygger videre på rapporten "En grønn tråd", og er en arbeidsbok der en tar metoden i bruk og gir vurderinger og analyser av utvalgte case.

Lanseringen skjer onsdag 22.mai i Oslo.

På programmet for lanseringen står blant annet annet miljøvernminister  Bård Vegar Solhjell (SV) som møter Frps Ketil Solvik-Olsen til debatt.

Klimaforsker Kikki Kleiven, Bjerknessenteret og Institutt for geovitenskap, kommer også for å fortelle om siste nytt innen klimaforskningens verden.

For mer informasjon og påmelding, klikk her.

 

 

 

Det brenner et blått lys for klimaet - verdens klimaskjebne avgjøres de neste årene. Lavutslippssamfunnet kan realiseres, men da må det neste Stortinget ta grep.

 

Mange beslutningstakere mangler i dag verktøy for å se klima- og energieffekter av tiltak og virkemidler. Derfor lanserer Energi Norge "Grønt lys for klima".