Hjem
Institutt for geovitenskap

Stemningsrapport fra Elba

Institutt for geovitenskap tilbyr idylliske omgivelser for bachelorstudenter som tar "Feltkurs i geologisk kartlegging"

Hovedinnhold

Selv om sommerlige temperaturer fortsatt virker et stykke unna i Bergen, tar vi sjansen på å vise noen stemningsbilder vi har mottatt fra Joachim Jacobs, som er i gang med årets studentekskursjon til Elba.

Denne lille øyen i Middelhavet er kanskje mest kjent for å være stedet Napoleon ble forvist til etter sitt mislykkede felttog i Russland, men kan i tillegg skilte med en svært variert geologi. Innenfor et lite område finner vi et vidt spekter av bergarter, som er en del av folde og skyvedekkekomplekset fra den Appenninske fjellkjeden. Her kan man studere både ofiolittsekvenser, magmatiske intrusjoner, sedimentære bergarter og ulike stadier av metamorfose i tillegg til skredavsetninger og malm-mineralisering.

Alt dette kombinert med et gunstig klima gjør øyen til en naturlig skueplass for vårt "Feltkurs i geologisk kartlegging" som vanligvis blir fulgt av studenter på slutten av sin bachelorutdanning. Kurset er naturlig nok populært blant studentene, og noen liker seg så godt at de senere velger å ta et mastergradsprosjekt i samme område.