Hjem
Institutt for geovitenskap
Geofag Vest

Geofag Vest kick-off møte.

Første samling for geofaglærere i Hordaland.

Geofag Vest
Atle Rotevatn begeistrer lærerne med Løvstakkens hemmeligheter.
Foto/ill.:
Kikki Kleiven

Hovedinnhold

Sist fredag inviterte Institutt for Geovitenskap alle Geofaglærere i Hordaland (og omegn) til første samling i regi av førsteamanuensis Kikki Kleiven som er ansvarlig for geofaglig formidling og undervisning.

Før samlingen på instituttet hadde geofaglærerne deltatt på en Geografisamling  på Fylkesbygget i regi av FAU for samfunnsfag og økonomiske fag. Her fikk de foredrag om med tema Jordskjelv, vulkanutbrudd og tsunami av vår egen professor Kuvet Atakan og om Skred og Skredfare fra Frode Sandersen, seniorgeolog ved NGI.Her på huset ble det en rask presentasjonsrunde og informasjon om de to geolabbene ved UiB og UiO som skal drive Geofaglig formidling rettet mot VGS.

Deretter gav professor Atle Rotevatn oss en engasjert faglig smakebit om ett av våre 7 fjell som og er en aktuell lokal Geotop: Løvstakken: Bergens nye radiator? Under siste del av samlingen gikk praten livlig om hvilke forventninger geofaglærerene har til Geonettverket (enstemmig der og da omdøpt til ”Geofag Vest”, som og blir gruppens Facebook side).

Siden det nærmer seg jul var ønskelisten klar for forslag og tema som faglig påfyll, lokale geotoper, geoeksperimenter på kjøkkenbenken, digitale kartressurser, sosiale og faglige turer, tegnekurs, løypekart med GPS koordinater osv osv var bare noen av de mange tema som ble satt opp på listen. Først ut er opprettelse og drift av en lukket Facebook gruppe for faglig deling, spredning av informasjon, kilder med mer.  Deretter planlegging av et eget Geofaglærer program under Fagpedagogisk dag den 6 februar.

Ti Geofag lærere fra fra ni VGS deltok på samlingen og jeg ser fram til å bygge ut dette nettverket videre her vest og ikke minst at vi her på Geo kan begeistre og formidle forskningen vår ut i skoleverket.