Hjem
Institutt for geografi
Praksis

Praksis hos OPUS 2023

Håkon Haupberg og Nora Andersen Levin var i praksis hos OPUS høsten 2023.

Utsikt fra kontoret
Utsikt fra kontoret.
Foto/ill.:
Håkon Haupberg

Hovedinnhold

Vi synes praksisoppholdet hos Opus har vært veldig lærerikt. Det har vært en fin mulighet for oss som studenter å oppleve hvordan det er å jobbe som geograf i arbeidslivet. Geografistudiet handler mye om teori og det er derfor ikke alltid like lett å forestille seg hvordan en arbeidshverdag kan se ut. Gjennom praksisoppholdet hos Opus har vi fått erfare nettopp dette. Vi har jobbet med mange spennende oppgaver, bl.a. barn og unge i medvirkningsprosessen, barn og unges trafikksikkerhet, og ChatGPT på arbeidsplassen.

I hovedfokus for praksisoppholdet har temaet vært barn og unge og medvirkning. Vi har deltatt i medvirkningsprosessen i et planprosjekt på Skjold. Vi har jobbet med barn og unges trafikksikkerhet og vi har fått erfare hvordan man inkluderer barn og unge i et planprosjekt. Dette har vært utrolig lærerikt med tanke på at oppgavene i praksisoppholdet har hatt tett sammenheng med temaer i GEO281 Miljøforvaltning og planlegging, noe som har gitt oss en bedre forståelse for hvordan teori og praksis henger sammen.

Vi har fått et svært positivt inntrykk av arbeidsmiljøet på Opus. Det er en gjeng veldig hyggelige ansatte som samles rundt quiz i lunsjen hver dag.