Geofysisk institutt

Nyhetsarkiv for Geofysisk institutt

Hvilket nivå av havforsuring, temperaturøkning tåler havet og økosystemene? Forskerne i det nye COMFORT-prosjektet undersøker trygge rammer for havet.
Han liker å være godt forberedt og bruker studentaktive læringsformer og eksempler fra næringslivet. Det setter studentene pris på. Fysikkprofessoren er årets underviser ved MatNat-fakultetet 2019.
Forskarar i FNs klimapanel lanserar «The Ocean and Cryosphere in a Changing Climate», som visar klimaendringanes effekt på dei våte og kalde elementa på planeten.
Verda treng klimakutt for å begrense den globale oppvarminga. Havet kan bidra med over 20 prosent av klimakutta, viser ein ny rapport.
Da Amundsen i 1922 lastet et fly ombord i «Maud», var planen å fly over Nordpolen. Hundre år etter kan en drone fortsatt finne mye nytt i luften over Arktis.
Hva foregår egentlig i vannmassene i dyphavet? Ilker Fer og hans kollegaer får muligheten til å vite mer om dette, når Forskningsrådet gir grønt lys.
Med ditt student- og ansattkort har du fra 21. august tilgang til biblioteket frem til kl. 22.00 på hverdager, og kl. 08.00-20.00 på lørdager og søndager
UiB tjuvstartet Arendalsuka med et akademisk klimaseilas med Statsraad Lehmkuhl. Da seilskipet ankom pollen i Arendal var det fullastet av forskere og arrangementer med hovedvekt på klima og bærekraft.
Med vær og vind som drivkraft og tema satte UiB og Bjerknessenteret kursen mot årets Arendalsuke. Ombord på staselige Statsraad Lehmkuhl fikk næringsliv, forskere og klimainteressert ungdom brynt seg på diskusjoner om klimautfordringer og mer naturkrefter enn ventet.
Tildelinger fra Akademiaavtalen mellom UiB og Equinor ble offentliggjort 28.06.2019. Fire forskningsprosjekter på havvind fikk støtte. I tillegg ble BOW tildelt to førsteamanuensis II-stillinger.
Bergen Offshore Wind Centre (BOW) har flyttet inn i nye lokaler i Allégaten 55. 7. juni 2019 ble lokalene åpnet av viserektor for tverrfaglig virksomhet og store satsninger, Robert Bjerknes.
Det er ingen motsetning mellom å hoppe på trampoline på "Newton" og beskrive relativitetsteorien i det konservative tidsskriftet Minerva, mener fysiker Inga Strümke. Nå verdsettes innsatsen med Den store formidlingsprisen for 2019.
– Midlere breddegrader er et eneste stort kaotisk rot, sier Camille Li.
SNOWISO starta toktsesongen på EastGRIP-basen på Grønlandsisen.
At Golfstrømmen gjør det varmere i Nord-Europa fordi den frakter varmt vann nordover, er velkjent. Ny forskning viser at det varme vannet også påvirker stormbaner så langt unna som Stillehavet.
An Express overview over 15 recent Polar Science articles from Bergen were presented on Wednesday May 15. Bjerknes Lecture Room (West Wing, Geophysical Institute, 4th floor)
Fredag 27. april ble det arrangert poster workshop for stipendiater og postdocs, noe som var veldig populært!
Bergen Filharmoniske Orkester, Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret går sammen om å presentere en unik konsertserie – Neste steg – en reise i stor musikk og ledende forskning.