Hjem
Institutt for global helse og samfunnsmedisin
Nyhet

To kolleger fra IGS mottar pris på Fakultetets dag

Frøydis Kristine Bruvik fra Helsevitenskap og Esperanza Diaz fra Pandemisenteret er blant prisvinnerne på Fakultetets dag.

Prisvinnerne
Foto/ill.:
Jørgen Barth

Hovedinnhold

Onsdag 27. april var anledning for Fakultetets dag ved Det medisinske fakultet. Foran et stort publikum på Auditorium 1 ved Armauer Hansens Hus ble en rekke kolleger hedret med priser i ulike kategorier. 

Ekstra gledelig er det at to av prisvinnerne er fra IGS. 

Frøydis Kristine Bruvik fra fagområdet HELSEVIT fikk utdanningspris på vegne av prosjektgruppen ved Alrek vitenskapelige studenkonferanse 2021, mens Esperanza Diaz ble tildelt Årets formindlingspris som leder for Pandemisenteret

- Overraskende og gledelig, smiler Frøydis Kristine Bruvik. 

Hun sier at det har vært en grunntanke lenge om at masteroppgavene fortjener større oppmerksomhet, og at dette danner bakgrunnen for idéen om studenkonferansen i Alrek i fjor. 

– Vi fikk samhandlingsmidler rett før påske i fjor. Derfra til juni satte vi alt sammen på plass og la til rette for konferansen. Det var en vanvittig innsats fra alle, og jeg er veldig glad og stolt på deres vegne for at vi fikk denne prisen, sier Bruvik

– Også vil jeg legge til at de masterstudentene som presenterte oppgavene sine på konferansen i fjor ble helt euforiske etterpå. Det var så utrolig stas for dem å være med på dette.

Leder for Pandemisenteret, Esperanza Diaz, fikk Årets formidlingspris. Hun er stolt og takknemlig for den innsatsen som er gjort av alle som jobber på senteret. 

– Senteret ble etablert som en direkte konsekvens av koronautbruddet. Vi snudde oss fort rundt for å få senteret på plass. Pandemisenteret på UiB er det eneste pandemisenter vi vet om som inkluderer sju fakulteter, og som jobber så tverrfaglig som vi gjør, sier Diaz.

Hun vil spesielt takke kommunikasjonsavdelingen ved det medisinske fakultetet for en strålende innsats med å lage nyhetssaker om Pandemisenteret og fronte dette i media slik at senteret blir eksponert og lagt merke til.