Hjem

Det medisinske fakultet

Hovedinnhold

lab bilde, kvinne stirrer inn i mikroskop

Det medisinske fakultet driv med forsking innan medisin og helse på høgt internasjonalt nivå. Med våre om lag 500 ph.d.-kandidater er vi ein av dei største bidragsytarene til forskarutdanninga ved Universitetet i Bergen.

Vi tilbyr utdanning innan medisin, odontologi, farmasi, ernæring og tannpleie, i tillegg til ei rekke fag på mastergradsnivå.

Ny student? Få informasjon her:

Nyhet
Marc Vaudel

UiB-forsker vil finne ut hvordan fosterets gener styrer svangerskapet

Mange kvinner opplever diffuse symptomer som hjernetåke, fatigue og mageplager i den første delen av svangerskapet. Banebrytende forskning fra UiB kan gi nye svar på hvordan genene kan utløse slike symptomer.

Nyhet
marit bakke i styrerommet

Stor interesse for utlyste midler til forskning på kvinnehelse

28 har søkt om midler til å forske på kvinnehelse som skal kobles opp mot Driv. – Veldig gledelig at det er så stor interesse, sier initiativtaker og prodekan Marit Bakke.

Nyhet
legestudent og mentor

Kan et enkelt håndtrykk eller anerkjennende nikk gi tryggere og flinkere leger?

Ny forskning viser at man ikke skal undervurdere hilsingens betydning når medisinstudenter skal gjøre teori om til praksis.

Nyhet
gutt med munnbind på huske under pandemien

Overvekt og fedme økte hos unge gutter under pandemien

Målinger av vekt og høyde hos 78.000 barn viser at forekomsten av overvekt og fedme delvis sank i årene før, men økte hos gutter gjennom pandemien.

Nyhet | Økonomi
Prosjektleder og instituttleder Christian Vedeler.

– Vi kan gå styrket ut av dette!

"Sunn økonomi"-prosjektgruppen tror at fakultetet kan spare opptil 70 millioner kroner de tre neste årene: – Det er sunt å se seg selv i speilet innimellom, sier prosjektleder Christian Vedeler.

Kva forskar vi på?

Forskarar ved Det medisinske fakultet publiserer resultat frå forsking innan ei rekke fagfelt, og bidrar med ny kunnskap innan viktige helsespørsmål. 

 

Forskarutdanning

Forskarutdanninga ved fakultetet er ei rettleia forskarutdanning som omfattar eit sjølvstendig forskingsarbeid som skal dokumenterast med ei vitskapleg avhandling på høgt fagleg nivå, samt ein opplæringsdel. Utdanninga er normert til tre år, og gjev tittelen philosophiae doctor, ph.d.

Fakultetet har ei forskarlinje og er tilknytt seks ulike forskarskular.

Alrek - Årstadveien 17

Alrek helseklynge

Alrek helseklynge skaper innovative helse- og omsorgsløsninger for hele mennesket, ved hjelp av fremragende forskning og utdanning, fullverdige praksisarenaer og tverrfaglig samhandling. 

Les mer på helseklyngens nettsider