Hjem

Det medisinske fakultet

Hovedinnhold

Stor aktivitet under OSKE-eksamen på 6. semester på medisinstudiet

Vi driver med forsking innan medisin og helse på høgt internasjonalt nivå. Med våre om lag 500 ph.d.-kandidater er vi ein av dei største bidragsytarene til forskarutdanninga ved Universitetet i Bergen. 

Nyhet | Innovasjon
Farmasistudentene Haakon Rosland og Torbjørn Nygård

Prøvde ut modell med farmasitjenester på legekontor

Farmasistudentene Torbjørn Nygård og Haakon Rosland har ved siden av studiene sine laget en pilot hvor de tilbyr legemiddelveiledning på legekontorene. Nå søker de innovasjonsmidler.

Nyhet
ung kvinne med rosa ermeløs topp og skjørt ser seg i speilet. Refleksjonen er tåkete, men kvinnene er i fokus. Hun holder hendene på hoften.

Bekymringer rundt egen vekt påvirker ungdoms helse

Et ønske om å gå ned i vekt, gjør at ungdom legger på seg, viser ny forskning ved UiB. – Viser at vi må tenke nytt om helsefremmende arbeid blant ungdom, sier Eivind Meland

Nyhet
gutt med grønn genser og blondt hår sitter lent over en skoleoppgave. han ser umotivert ut.

Store geografiske ADHD-forskjeller skal under lupen

Nordland har høyest forekomst av ADHD-diagnoser, mens Vest-Agder ligger nederst. Ny studie skal avdekke hvorfor ADHD diagnostiseres og behandles ulikt.

Nyhet | Forskning
Kreftforskere ved UiB og Haukeland sykehus

Norske kreftforskere med banebrytende funn for tidlig behandling av brystkreft

Målrettet bruk av PARP-hemmende medisin på et tidlig stadium gir effekt ved trippel-negativ brystkreft, viser en ny studie ledet av forskere ved UiB.

Koronapandemien
Illustrasjon korona

Koronaviruset – informasjon til studenter og ansatte

Universitetet i Bergens sentrale informasjonssted om koronaviruset.

Kva forskar vi på?

Forskarar ved Det medisinske fakultet publiserer resultat frå forsking innan ei rekke fagfelt, og bidrar med ny kunnskap innan viktige helsespørsmål. 

 

Forskarutdanning

Forskarutdanninga ved fakultetet er ei rettleia forskarutdanning som omfattar eit sjølvstendig forskingsarbeid som skal dokumenterast med ei vitskapleg avhandling på høgt fagleg nivå, samt ein opplæringsdel. Utdanninga er normert til tre år, og gjev tittelen philosophiae doctor, ph.d.

Fakultetet har ei forskarlinje og er tilknytt seks ulike forskarskular.

Alrek - Årstadveien 17

Alrek helseklynge

Alrek helseklynge skal bli et internasjonalt kraftsentrum som skal skape innovative helse- og omsorgsløsninger for hele mennesket, ved hjelp av fremragende forskning og utdanning, fullverdige praksisarenaer og tverrfaglig samhandling. 

Les mer på helseklyngens nettsider