Hjem

Institutt for informatikk

Nyheter

Derfor bør du velge informatikk ved UiB

Planlegger du å studere informatikk? UiB har de beste foreleserne og de mest fornøyde studentene i faget.

Collage fra Institutt for informatikk
De beste underviserne og de mest fornøyde studentene finner du på Institutt for informatikk ved UiB.

Institutt for informatikk har de beste underviserne.

Bare hør på hva Fredrik Manne sier:

– Jeg er opptatt av å visualisere og gi konkrete eksempler. For meg er det viktig å forstå studentenes situasjon. En god underviser må forklare på en så enkel måte at svært kompliserte ting kan forstås. 

Manne er informatiker og er en av MatNat-fakultetets fremragende undervisere. De blir belønnet for å være de beste underviserne, og nåløyet for å nå opp er trangt! 

Space Invaders på eksamen

Studentene til Anya Helene Bagge har fått spill-klassikerne Tetris og Space Invaders på eksamen. Bagge hater nemlig å gjøre ting som er kjedelige. 

– Så hvis jeg skal lage oppgaver, så må de helst være interessante. 

Hun er ikke like sikker på om studentene synst åttitalls-spillene var like interessante som henne, men det er ikke tvil om at studentene setter pris på henen som underviser. Høsten 2017 fikk hun fakultetets undervisningspris, som blir kåret av studenter og fakultetet. Det viktigste er at den som får prisen klarer å inspirere studentene sine faglig. 

– Jeg tror det er viktig at studentene har frihet til å prøve seg frem selv, at de har oppgaver som er gøye og som lærer dem det de trenger, og at det er åpent for at de kan legge sin egen kreativitet i løsningene, sier Bagge. 

Fornøyde studenter

Hvert år gjennomføres Studiebarometeret, en undersøkelse av hvordan studenter opplever studiene sine. Bachelorprogram i informatikk: datasikkerhet er det UiB-studiet som får best tilbakemelding på spørsmål om hvor tilfredse studentene er alt i alt, med 4,5 poeng av 5 mulige. 

– Datasikkerhet er et felt der samfunnet har et åpenbart behov for kompetansen. Når vi i tillegg er så heldige å ha dyktige og entusiastiske undervisere i verdenseliten på datasikkerhet, så bidrar det til et inspirerende studiemiljø. Jeg tror resultatene speiler dette, sa UiBs viserektor Oddrun Samdal da undersøkelsen ble lagt fram i februar. 

I studiebarometeret 2016 ble Felles mastergrad i programutvikling kåret til beste masterprogram innen informasjons- og datateknologi.