Institutt for informatikk

ph.d. i informatikk

Bedriftspresentasjon informatikk: PhD is the new Master?

Instituttet holder et informasjonsmøte for å fortelle studenter mer om hva ph.d. innebærer. Hva er kravene, hvordan blir man det, og hva kan man bruke det til? Dette er aktuelt for alle som er interesserte i en karriere innen informatikk, både bachelor- og masterstudenter.

Medarbeidere hos Equinor med doktorgrad i informatikk
Her er en knippe medarbeidere hos Equinor i Bergen, alle med ph.d.-grad i informatikk fra UiB
Foto:
Pål Drange, Equinor

Næringslivet er i sterkt økende grad interessert i kandidater med en ph.d.-grad i informatikk. De aller fleste som tar en ph.d.-grad hos oss får nå jobb i næringslivet eller akademia før de er ferdig med graden. Vi opplever et stort behov hos næringsliv, industri, akademia og forvaltning etter arbeidskraft med en ph.d. i informatikk. Derfor utlyser vi fire stipendiatstillinger med søknadsfrist i desember. I dette møtet vil vi fortelle om hva en stipendiatstilling er og hva en ph.d.-grad er.

Se oppslag i Dagens Næringsliv om Equinor sine ansatte med en ph.d. fra Institutt for informatikk i Bergen.

Program:

1. Instituttleder Pinar Heggernes ønsker velkommen og forteller om kommende utlysninger, lønn, karriere mm
  2. Professor og adm.dir Kjell Jørgen Hole fra SIMULA UiB
  3. Studieveileder Pål M. Gunnestad forteller om søknadsprosessen og ph.d.-løpet
  4. Uteksaminert ph.d. Eivind Jahren returnerer og forteller
  5. Ph.d.-kandidat Erlend Raa Vågset forteller
  6. Spørsmål og svar
  7. Mingling og servering

Det vil bli servert mat og forfriskninger fra klokken 14:00.

Vel møtt!