Hjem
Institutt for informatikk
Studentliv

Hva er "echo"?

Møt linjeforeningen som jobber for at informatikkstudentene skal ha det godt – og at informatikklesesalen skal være ryddig.

studenter informatikk linjeforening 2022 2023
Foto/ill.:
Randi H Eilertsen, UiB

Hovedinnhold

Hva er en linjeforening?

echo (med liten "e") skiftet nylig navn fra «fagutvalg» til «linjeforening», men hva betyr dette?

Et fagutvalg har som hovedoppgave å være bindeleddet mellom instituttet og studentene, og har som formål å øke kvaliteten på utdanning og studiehverdag. Dette skjer gjerne via deltakelse i råd og styrer, hvor de videreformidler saker og tilbakemeldinger fra studentene.

echo har skiftet navn fra å være et fagutvalg til å bli en linjeforening for å bedre reflektere rollen de har på Informatikk. En linjeforening har en mer utvidet rolle i sitt studentmiljø, og bidrar i enda større grad med sosiale og uformelle tiltak for studentene.

I tillegg til å kommunisere med instituttet, gjør echo mange små og store tiltak for studentene. Dette inkluderer alt fra å starte opp studentpub til å ha filmklubb, eller å dele ut pris til studentene som er flinkest til å holde lesesalen ryddig.

Se også: echo på instagram.

Undergrupper

Linjeforeningen er delt opp i undergrupper, hvor studenter kan bli med å jobbe med forskjellige felt. Her er noen av de største undergruppene:

Gnist

Gnist er en arbeidsgruppe som jobber – ofte i nært samarbeid med instituttet og fakultetet – med rekruttering av nye studenter og arbeid mot frafall.

Dette gjør de gjennom sosiale og faglige aktiviteter, som blant annet kræsjkurs, filmkvelder, kodekvelder og rekrutteringsbesøk til videregående skoler.

studenter informatikk linjeforening 2022 2023

Hovedstyret til echo er demokratisk valg av informatikkstudentene. Her er noen av de som skal sitte i styret for 2022/2023. fv: Vilde Oppegård, Sara Elvebakk, Endre Borgen Egge, Joakim Schanche, Sofia Burkow og Tobias Meyer Innleggen

Foto/ill.:
UiB

Bedriftskomitéen (Bedkom)

Bedriftskomitéen jobber med kontakt mellom studenter og næringslivet. De organiserer blant annet bedriftspresentasjoner, hvor bedrifter besøker instituttet for å presentere seg for studentene, gjerne med påfølgende middag spandert av bedriften e.l.

De tilbyr også hjelp til bedrifter som ønsker å nå studenter på andre måter, som for eksempel workshops med relevante tema for informatikkstudenter.

Bedkom har en egen instagram-konto, hvor du kan følge med på aktivitetene deres.

LES MER: «Informatikkstudenter med karriere i sikte»

Tilde

Tilde er en arbeidsgruppe som jobber med å organisere sosiale studentarrangementer som fester, quiz, turneringer, LAN og mye mer.

Les mer og se oversikt over undergruppene på echo.uib.no.

studentliv studenter informatikk strikkeklubb

echo har ikke bare faglige aktiviteter: Om noen ønsker å drive med eller lære seg noe nytt, kan echo støtte nye grupper og kurs. På bildet ser du et møte i strikkeklubben.

Foto/ill.:
echo