Hjem
Institutt for informatikk
Utdanning

Guro tar integrert master i Data Science

Det nye sivilingeniørprogrammet ble opprettet høsten 2023. Guro er en del av det første kullet med studenter, og forteller om hvordan studiene har gått så langt.

Hovedinnhold

Det kan høres litt skummelt ut med et helt nytt studieprogram, men det var en grunn til at studiet ble opprettet. Det er en trygghet i å vite at vi er etterspurt.

Hvorfor valgte du Data science?

Jeg har alltid vært glad i realfag og matte, og fant derfor ut at IT kunne være noe for meg. Da jeg las om en helt ny siv.ing. grad i Data Science, synes jeg det virket veldig spennende og framtidsrettet. Jeg får dessuten muligheten til å spesialisere meg, og vi får praksis som en del av studiet. Det blir spennende å få en smak på arbeidslivet!

Hvordan har studiet vært så langt?

Vi er bare i andre semester, men har allerede vært innom alt fra datasikkerhet til matematikk, og selvfølgelig programmering. Jeg synes det er supert at vi får en smakebit så tidlig, sånn at vi kan se for oss hvordan studieløpet blir. Det har også vært veldig kjekt å bli kjent med de andre studentene.

Hvordan var oppstarten?

Oppstarten har vært veldig bra! Jeg har fått et veldig godt inntrykk av studiet og fakultetet, både sosialt og faglig sett. Jeg har et årsstudium i Informasjonsvitenskap fra før, men det har også godt veldig fint for de som kom rett fra VGS!

Hvem bør studere Data Science?

Man må være glad i realfag, problemløsning og lære nye ting. Jeg tror det viktigste er at man har en interesse for fagene; da kommer man langt!

Det kan høres litt skummelt ut med et helt nytt studieprogram, men det var en grunn til at studiet ble opprettet. Det er en trygghet i å vite at vi er etterspurt.

Har du planer etter studiet?

Det er veldig tidlig i studiet, og det er mange retninger jeg kan gå. Jeg synes det er veldig fint at jeg får testet ut forskjellige retninger, og finne ut hva som interesserer oss. Vi har en retning som heter økonomi og optimalisering: Jeg synes dette virker som en veldig spennende kombo. Selv om det er et 5-årig studium, føler jeg at veldig mange dører er åpne, siden alle bransjer trenger IT.