Hjem
Institutt for informatikk
Nyhet fra På Høyden

UiB slo Oxford i programmering

Laget Rule 110 fra UiB kom på en hederlig 19. plass under den nordeuropeiske finalen i programmering forrige helg.

Hovedinnhold

Den nordeuropeiske finalen til VM i programmering ble avholdt forrige helg. UiB stilte med laget Rule 110 bestående av tre informatikk-studenter: Yngve Ådlandsvik, Robert Sasak og Torbjørn Tessem. Av 64 forhåndsuttatte lag kom de på en god 19. plass, og slo f.eks  University of Oxford som vant i 2007 og 2008.

– Konkurransen er beinhard, mange steder konsentrerer studentene seg mer om dette enn studiene. Deltakerne på de lokalt beste lagene skaffer seg mange tilbud om gode jobber i industrien, sier Professor Jan Arne Telle, ved Institutt for informatikk, UiB.

Ligner på sport

I konkurransen skal deltakerne, fra matematiske tekstoppgaver, forstå hvordan disse kan omformes til og løses ved hjelp av et dataprogram. Når programmet er ferdig sendes løsningen inn. Poeng blir tildelt ut fra tid og rett svar.

– VM i programmering er nesten som en sport. Vi trener utrolig mye for å bli flinke til dette her, sier Martin Vatshelle, trener for laget.

Klart mål

Treningen går ut på å løse tidligere VM-oppgaver. Og det beste er å ha tidligere deltakere til å veilede seg, ifølge Vatshelle

– Målet hvert år er å slå Universitetet i Oslo. Det klarer vi cirka halvparten av gangene, men å slå Oxford som har vunnet de siste to årene er spesielt, sier Vatshelle. -Til våren starter vi opp med ukentlige treninger og alle studenter med interesse i programmering og matematikk kan delta. I tillegg har vi kurset INF237 for viderekomne informatikk-studenter.

Rule 110 er en kjent metode for å lage et mønster av enere og nuller i dataverden.

Artikkelen er hentet fra UiBs internavis På Høyden.