Hjem
Institutt for informatikk
Fagdag for videregående skoler

Stor entusiasme blant deltagerne på informatikk-fagdagen

Elever og lærere fra fire ulike videregående skoler i Hordaland besøkte Institutt fra informatikk på fagdagen den 6.mars.

Hovedinnhold

Den 6. mars 2014 var det felles fagdag for realfag. Fagmiljøene åpnet dørene og inviterte innenfor. Denne dagen yret det  av elever fra videregående skole som fikk gå i dybden på programfagene sine. Institutt for informatikk laget et program der elevene kunne være med på å lage et dataspill helt fra bunnen av.

 

Det var stor entusiasme blant deltagerne da elever fra Fyllingsdalen vgs, Bergen Katedralskole, Knarvik vgs og Voss Folkehøgskule deltok på fagdagen ved informatikk. Stipendiatene Pål Drange, Markus Dregi og Sigve Sæther hadde laget et spennende opplegg der Markus programmerte et spill på direkten og det ble arrangert turnering på spillet på slutten.

 

Elevene som deltok på fagdagen viste god innsikt i programmering og de fulgte nøye med og kom med hyppige forslag og rettelser under programmering av spillet. Markus ble heiet etterhvert de ulike elementene i spillet ble utviklet og animeringen tok form. Det var høy grad av interaksjon mellom elevenene og instruktørene som bestod av studieleder Mari Løchen og Professor Pinar Heggernes, i tillegg til Markus og Sigve.

 

Ferdigversjonen av spillet som deltagerne var med på å lage kan lastes ned fra nettsiden http://folk.uib.no/mdr075/fagdag/

Det er fint å ha eclipse for å redigere og kjøre spillet. Eclipse kan lastes ned gratis her.  (Velg det operativsystemet som er relevant for deg i den lille grå boksen oppe til høyre.)