Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
TV-produksjon

Fikk jobb i TV 2 etter praksisen

Ingrid Wollberg hadde sin praksisperiode i TV 2 og ble spurt av sjefen om hun ønsket en vikarstilling. Nå jobber hun med foto, klipp og deskkoordinering.

Hovedinnhold

– Jeg opplever det som veldig spennende å være så tett på bransjen i Media City Bergen og i UiB sine fine lokaler med masse bra utstyr. Jeg vil absolutt anbefale andre å søke på dette studiet.  

Hva var det beste med studietiden din?  

– Det beste med studietiden på TV-produksjon ved UiB er at en får være med på så mye forskjellig. En får lære alle deler av produksjonen. Vi er også innom alle grenrer innenfor TV- og filmproduksjon. Slik får man også et innblikk i bransjen. Men jeg må også nevne alle de gode vennene og medstudentene jeg har fått.

Hvilken stilling har du i dag og hvor arbeider du? 

– Jeg arbeider i TV 2 i en vikarstilling som deskkoordinator, foto og redigering. Jeg var i praksis hos TV 2 hvor jeg fikk hands-on erfaring. Det var utrolig spennende! Da jeg nærmet meg ferdig med praksisen spurte sjefen meg om jeg var interessert i å jobbe videre som timevikar etter praksisperioden.  

– Jeg gjør mye forskjellig i TV 2. Alt fra å sjekke saker før sending, ha tett kontakt med anker, vaktsjef, produsenter, fotografer og reporter både på innenriks og utenriks, til å gjøre foto og redigere egne saker. Jeg har altså veldig varierte dager!

Hvordan bruker du det du lærte på studiet i jobben?  

– Gjennom bachelorstudiet har vi lært hvordan TV-innhold skal bygges opp og vi har lært mye teknisk som er viktig når du jobber med foto og redigering. Vi har også lært mye om hvordan bransjen fungerer og vi har hatt et samarbeid med journalistikk om intervjuteknikk. Alt dette har jeg bruk for i jobben min. 

Hvordan opplevde du samarbeid med mediebransjen?  

– Jeg opplevde samarbeidet med mediebransjen godt. Vi hadde mange gjesteforelesninger med folk fra TV- og filmbransjen, blant annet TV 2, NRK og ITV. Dette er personer som skaper ting som vi gjerne ser på og som forteller oss hvordan de gjør det. Slik får vi tips til våre egne produksjoner.  

Hvorfor valgte du å studere bachelor i TV-produksjon ved UiB i Media City Bergen?  

– Jeg har alltid vært interessert i media, film og foto. På videregående gikk jeg medier- og kommunikasjon.

– Vi er det første kullet som går på det nye studiet i TV-produksjon og jeg er veldig glad for at jeg får være en del av det. Det har vært mye praktisk arbeid fra første stund. Vi er ute og filmer, gjenskaper scener, jobber med lyssetting og har hatt flere workshops, blant annet med ekte regissører - hvor vi i etterkant også har fått tilbud om oppfølging fra dem. Vi jobber også med orginale produksjoner og idéer. Blant annet har vi skrevet våre egne manus, produsert kortfilm, dokumentarer, reality-konsepter og hatt et eget live show i studio.

– Det siste året på studiet spesialiserer vi oss. Vi kan velge mellom: Regissør, produsent, kamera/foto, klipp og lyd. Jeg har valgt å spesialisere meg som regissør. Jeg synes det er spennende å kunne være kreativ og skape egne idéer og innhold.

Hvordan opplever du å studere bachelor i TV-Produksjon i Media City Bergen - samlokalisert med mediebransje og fagmiljø?  

– Jeg opplever det som veldig spennende å være så tett på bransjen i Media City Bergen og i UiB sine fine lokaler med masse bra utstyr. Jeg vil absolutt anbefale andre å søke på dette studiet.