Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Nyhet

UiB-professor del av ny ekspertgruppe

Regjeringen oppretter ekspertgruppe for å vurdere bruken av digital læringsanalyse. UiB-professor Barbara Wasson er del av gruppen, som består av fagfolk fra utdanning, etikk, teknologi og juss.

Bilde av Barbara Wasson
Foto/ill.:
Barbara Wasson

Hovedinnhold

Skal vurdere digital læringsanalyse

Regjeringen ønsker å få vurdert bruken av digital læringsanalyse i alt fra grunnopplæring til høyere utdanning, og har i den anledning utnevnt en ekspertgruppe.
Digital læringsanalyse er analysen av data som kommer fra læringsaktiviteter til både elever og studenter, enten fra digitale læremidler eller plattformer. 

Målet med utnevnelsen er å finne ut om dette kan bidra til bedre læring og styrket pedagogisk tilnærming innen utdanning.
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) sier i en pressemelding at læringsanalyse vil kunne bli en viktigere del av fremtidens utdanning.


UiB-professor del av ekspertgruppe
Gruppen består av 10 medlemmer fra ulike fagfelt, blant annet etikk, juss, teknologi og utdanning, og skal ledes av Marte Blikstad-Balas fra UiO. Barbara Wasson representerer Universitetet i Bergen og bidrar med sin kompetanse som professor og leder av SLATE-senteret.

Pr i dag brukes data fra elever og studenter innen administrative og pedagogiske tjenester. Ved å hente inn informasjon kan man også styrke læring på et individuelt nivå, slik at læremidler eller oppgaver tilpasser seg den enkelte elev eller student.
Utvalget skal undersøke fordeler og utfordringer med digital læringsanalyse. Særlig er det juridiske og etiske personvernshensyn som må tas stilling til.
Arbeidet til gruppen forventes å være ferdig innen 1 juni 2023.