Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Theodor Langston tar en mastergrad i undersøkende journalistikk

Ansvarlig redaktør i Studvest

Som student på masterstudiet i undersøkende journalistikk har Theodor engasjert seg i studentmedia.

Hovedinnhold

– På masteren i Undersøkende Journalistikk blir man tatt på alvor som student og kollega fra dag én

Hva er det beste med studietiden din på masterprogrammet i undersøkende journalistikk på UiB?

– På masterprogrammet i undersøkende journalistikk blir man tatt på alvor som student og kollega fra dag én. Det er deilig å bli møtt med nysgjerrighet fra forelesernes side. De er genuint interessert i kompetansen man som student tar med seg inn i undervisningsmiljøet.

Dersom du i dag er ansatt i en relevant jobb, hvilken stilling har du og hvor arbeider du?

– Jeg er ansvarlig redaktør i Studvest.

Hva gjorde du i studietiden som gjorde deg attraktiv for denne jobben?

–  Jeg opplever at det er en stor interesse for de emnene vi jobber med på masterstudiet i mediebransjen. Det at vi arbeider selvstendig på masteren med egne undersøkende journalistiske prosjekter tror jeg spesielt oppleves som en styrke. Det viser at vi kan få til ting på egenhånd. 

Hvordan bruker du det du har lært på studiet i jobben din som ansvarlig redaktør i Studvest?

– I løpet av tiden som masterstudent i undersøkende journalistikk har jeg allerede fått flere nye verktøy som hjelper meg til å tenke og agere journalistisk. Jeg startet på masterstudier med en bakgrunn fra historiefag, og med journalistisk erfaring fra radiobransjen. Jeg har gjennom undervisningen på masterprogrammet i undersøkende journalistikk kunne omsette denne kunnskapen til det å lede og arbeide journalistisk.

Hvordan opplever du samarbeidet med mediebransjen gjennom studiene dine?

– Jeg opplever å bli tatt på alvor av redaktører og sjefer i mediebransjen, selv om jeg presenterer meg selv som student. Det er veldig positivt og fungerer som en døråpner.

Hvordan opplever du at du blir attraktiv for ulike jobber gjennom studiet?

– Man tas på alvor. Det er heller ikke mange som kan si at de har en mastergrad i undersøkende journalistikk. Det tror jeg kommer til å gjøre at man skiller seg ut i arbeidsmarkedet. Jeg tror også at de journalistiske verktøyene vi lærer på studiet vil være veldig attraktive for en arbeidsgiver.

Hvorfor valgte du å studere master i undersøkende journalistikk ved UiB på Media City Bergen?

– Jeg ville veldig gjerne studere noe som hander om undersøkende journalistikk, og det eneste studiet jeg fant lå her i Bergen på Media City.

Hvordan opplever du å studere undersøkende journalistikk på Media City Bergen, samlokalisert med mediebransje og fagmiljø?

– Det er veldig flott å se at det er samarbeid mellom vår utdanning og bransjen. Vi har ofte dyktige og kompetente journalister som gjesteforeleser for oss. Det er veldig inspirerende, og gir en følelse av å være tett på bransjen som man selv ønsker å bli en del av.