Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Utveksling

Anine fra medie- og interaksjonsdesign forteller om sitt utvekslingsopphold i Utrecht

Anine Hamre Jakobsen er student på siste året i en bachelorgrad i medie- og interaksjonsdesign, og høsten 2021 reiste Anine på utveksling til Utrecht i Nederland. Studentene på medie- og interaksjonsdesign kan reise på utveksling i sitt femte semester, hvor de kan ta frie studiepoeng. Her forteller Anine om sin opplevelse på utveksling, og kommer med mange gode tips til andre som lurer på eller skal reise på utveksling.

Bilde Anine på benk
Foto/ill.:
Ukjent

Hovedinnhold

Kan du fortelle litt om hvorfor du valgte å reise til Utrecht?
Jeg hadde først og fremst lyst til å dra på utveksling til Nederland, og fant en utvekslingsavtale til Utrecht. Jeg leste meg deretter litt opp på byen og fant ut at Utrecht var en nice og koselig studentby, og kun 25 minutter unna Amsterdam. 

Hvilke emner tok du, og hva er det viktigste faglige utbyttet du har fått i løpet av oppholdet?
Utrecht University er opptatt av at studentene deltar aktivt i undervisningen og samarbeider godt. Dette syntes jeg var med på å bidra til hverandres læring, og gjorde det enklere å henge med i fagene. Jeg valgte Wild Years: Youth Culture and Pop Music og Historiography of Feminist Ideas i blokk 1 (fra september- oktober/november). Deretter tok jeg Youth Culture in a Digital World og Global Visions in Art and Art History i blokk 2 (november- januar). Velg Historiography of Feminist Ideas! Det var utrolig flinke forelesere og gjesteforelesere, og veldig interessant og relevant pensum! 

Kan du fortelle litt om hvordan du opplevde det sosiale miljøet som utvekslingsstudent?
Utrecht er en veldig bra kulturby og studentby generelt. Det skjer alltid noe, og skolen har også en eller annen studentorganisasjon som passer de fleste. Det er også en slags fadderuke i starten av semesteret der du møter andre studenter og får innføring i hvordan det faglige fungerer. Ellers arrangerer ESN forskjellige aktiviteter for utvekslingsstudenter, alt fra middager til turer. Det er også ganske nice at nesten alle utvekslingsstudenter bor på campus fordi da blir terskelen lav for å lage middag sammen eller bare henge hos noen. 

Hva er den beste opplevelsen du hadde i løpet av oppholdet?
Jeg tror den beste opplevelsen jeg hadde på utveksling var da jeg dro på Popronde, som er en slags Bylarm/ Vill Vill Vest. Ellers var det alltid gøy å dra til forskjellige byer rundt i Nederland og Belgia. Tips: Flixbus er mye billigere enn tog. 

Har du noen gode tips til studenter som lurer på om de skal reise på utveksling? 
o    Start søknadsprossessen så tidlig som mulig
o    Last ned Whatsapp og Paypal 
o    Ha alltid på deg kontanter, det er ganske mange steder de ikke aksepterer Visa
o    Si ja til mest mulig, i alle fall i starten
o    Les deg opp på skolesystemet. Det er nok annerledes fra det du er vant til i Norge
o    Skal du til Nederland bør du søke studentbolig, siden det er omtrent umulig å finne noe privat. Ellers bør du også leie sykkel, kan anbefale Swapfiets
o    Skal du til Utrecht på høsten kan jeg anbefale å melde seg som frivillig på musikkfestivalen Le Guess Who
o    Ellers; søk utveksling! Det er gøy :)