Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Internasjonalisering

Rekordmange Infomedia-studenter på utveksling

Urolige tider, klimakrise og svak kronekurs til tross - aldri før har så mange studenter ved Institutt for informasjons- og medievitenskap reist på utveksling.

Marija Slavkovik peker på kart over Oceania
Instituttleder Marija Slavkovik peker på det “hotteste” vertslandet blant studenter som reiser ut fra Infomedia, Australia.
Foto/ill.:
Liv Kristiane Bugge, UiB

Hovedinnhold

Studentene ved Infomedia har ikke alltid vært de blant de fremste globetrotterne på SV-fakultetet. I 2013 reiste fire studenter ut på et helt år, mens nå ti år etter er hele 35 studenter på utveksling, og det bare på et halvt år! Kanskje er det ikke så rart at reiselysten er større nå etter pandemien, men antall utreisende er mer enn fordoblet sammenliknet med årene før korona.

Så hvem reiser mest på utveksling? Alle bachelorprogrammene ved instituttet er representert, men særlig ivrige er studentene på de mindre studieprogrammene. De samme programmene har høye opptakskrav, tett samhold mellom studentene og fast programstruktur. Så kan man bare spekulere på om noen av disse faktorene bidrar til å påvirke reiselysten. Myten om at IT-studenter trives best foran en skjerm alene i et mørkt rom kan i hvert fall kanskje avlives. For av studentene i fjerde semester på Kunstig Intelligens er 10 av 18 aktive studenter nå på utveksling.

Australia, Italia, Spania og Danmark er de mest populære utvekslingslandene våren 2023. Men Infomedia-studentene reiser denne våren også til New Zealand, Sør-Korea, Hong Kong, Sør-Afrika, Tyskland, Storbritannia og Belgia.

Hvorfor reise?

Denne våren gjennomført studieadministrasjonen ved Infomedia en undersøkelse om blant studentenes motivasjon for utveksling.

Kultur, språk, CV-bygging, selvutvikling og møte med nye mennesker er de viktigste motivasjonsfaktorene.

Instituttleder Marija Slavkovik  er svært glad for de gode utvekslingstallene, og hun framhever særlig kulturopplevelser og selvutvikling som essensielle.

- Det er nettopp møter med andre kulturer og folk som gjør deg til et helt menneske, sier hun.

Ønsker du å lese mer om utveksling fra UiB og Infomedia, har vi lenket til aktuelle saker under "Tilknyttet Innhold" på denne siden.