Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Internasjonalisering

Håndplukkede studenter på besøk

Håndplukkede studenter fra American University er på besøk hos Infomedia og Media City Bergen.

Media City Bergen
Foto/ill.:
Simon S. Brandseth

Hovedinnhold

I november tar instituttet imot fem amerikanske masterstudenter i undersøkende journalistikk fra American University i Washington, D. C. Besøket strekker seg over tre uker og er en del av utvekslingsprogramet BRIJ (Bridging Investigative Journalism), driftet fra Senter for undersøkende journalistikk.

I løpet av oppholdet her vil studentene aktivt utforske medieklyngen Media City Bergen, og dykke ned i detaljene i det nordiske mediesystemet og praksiser innen lokaljournalistikk. Målet er at deres besøk vil styrke deres journalistiske forståelse og skape verdifulle tverrkulturelle utvekslinger.

Blant de mange foreleserne studentene skal møte i løpet av sitt opphold er ERC-mottaker professor i medievitenskap Hallvard Moe, som har gleden av å gi de besøkende en introduksjon i det norske medielandskapet.

- Etter forelesningen håper jeg studentene sitter igjen med et inntrykk av hva som kjennetegner det norske mediesystemet, og at de klarer å forklare sine venner hvorfor i all verden sakte-tv er en suksess, forteller han, mens han finpusser de siste detaljene i forelesningsnotatene sine.

I løpet av besøket skal de heldige studentene også møte mediebedrifter som NRK, TV2, Vizrt, BT, BA, og de skal lære om metoder i undersøkende journalistikk med Kristine Holmelid fra SUJO. Videre skal de skal lære om lokalaviser, teknologi og visuell storytelling i undersøkende journalistikk, være med på MediaFutures sitt annual meeting, besøke næringsrådet, rådhuset og Hordaland folkeblad.