Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Nyhet

Infomedia-professor til Kulturrådet

Fem nye medlemmer er i statsråd oppnevnt til Kulturrådet for perioden 2024 til 2027, blant dem Infomedia-professor Jan Fredrik Hovden.

Kulturrådet logo
Foto/ill.:
Kulturrådet

Hovedinnhold

Jan Fredrik Hovden ble nylig utnevnt til det prestisjefullet vervet som medlem  i Kulturrådet (tidligere Norsk kulturråd). Men Hovden er ikke bare utnevnt til medlem i Kulturrådet, han ble også leder for forskningsutvalget i Kulturrådet. Til daglig er Hovden professor ved instituttet og med-leder i Nettverket for kultur, ulikhet og demokrati.

– Det er flott at instituttets kompetanse anerkjennes og at våre fagansatte bidrar inn i et av Norges mest tungtveiende kulturorgan, sier instituttlleder Marija Slavkovik, og gratulerer.

Kulturrådet er et norsk råd som forvalter Norsk kulturfond. De har totalt ti medlemmer. Oppnevningen av medlemmene gjelder for en periode på fire år og er rullerende slik at halvparten av medlemmene oppnevnes annethvert år.

– Kulturrådet har en sentral rolle i norsk kulturliv. De skal bidra til at kunst og kultur skapes, bevares, dokumenteres, og kanskje viktigst, at kunst og kultur er tilgjengelig for alle i hele landet. Jeg er spent på hva de nye medlemmene vil bidra med inn i Kulturrådet fra hvert sitt virke og faglige kompetanse. Jeg forventer som alltid klar tale og solid innsats for utviklingen av kunst- og kultursektoren, uttalte kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery i en pressemelding fra regjeringen.