Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Studier

Visste du at UiB hadde Norges første KI-bachelor?

Først ute med banebrytende kompetanse. Denne bacheloren gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet.

Animasjon av en hjerne
KI-bacheloren ved Infomedia var den første av sitt slag i Norge.
Foto/ill.:
Illustrasjonsbilde: Photo by Growtika on Unsplash

Hovedinnhold

Da bachelorkandidatene på programmet i kunstig intelligens (KI) ved Institutt for informasjons- og medievitenskap (Infomedia) ved UiB i fjor gikk på scenen og mottok sine vitnemål under den tradisjonsrike bachelorseremonien i UiBs Aula, var dette de første av sitt slag i Norge. At Norge hadde produsert sine første spesialutdannede bachelorstudenter innen KI var nyheter som raskt spredde seg.

NRK dekket det slik:

I artikkelen fortalte flere av studentene fra det første kullet på programmet (2021) hvordan de hadde opplevd å utelukkende studere kunstig intelligens, som de første i Norge. 

– Før studerte jeg tekster som ble skrevet for 2000 år siden. Nå er pensum fra forrige uke, sa en av dem, Ludvik Olai Slipersæter, til NRK. Han hadde tidligere studert filosofi.

Attraktive på arbeidsmarkedet

Fagmiljøet ved Infomedia, hvor bachelor i KI er hjemmehørende, er blant de ledende i Norge på KI-forsking, og nylig fikk man vite at tre sentersøknader med utspring fra instituttet hadde gått videre til neste runde i Forskningsrådets utlysning av den såkalte "KI-milliarden".

På KI-bacheloren undervises det forskningsbasert, noe som sørger for at studentene kan være tett på den banebrytende forskningen til de vitenskapelig ansatte ved instituttet.

– Jeg er sikker på at disse kandidatene vil bli veldig attraktive på arbeidsmarkedet, sa daværende forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) til NRK i fjor.

Gode tall

Søknadstallene til bacheloren har så langt vært svært gode, og instituttleder Marija Slavkovik (også en av de opprinnelige initiativtakerne til opprettelsen av programmet), har uttalt at hun tror antall søkere bare vil øke i årene som kommer.

Fasiten får vi når årets søknadstall fra Samordna opptak blir publisert i slutten av april. I fjor opplevde programmet en massiv økning i antall søkere på 35%, og det var hele 123 søkere som konkurrerte om de 30 studieplassene. Blir det enda flere i år?

Ikke glem søknadsfristen til Samordna opptak 15. april.