Hjem

Institutt for samfunnspsykologi

Hovedinnhold

Bjørn Christiansens hus sett fra byparken

Kontakt:

Instituttleder: Torbjørn Torsheim
Stedfortreder: Lise Øen Jones
Administrasjonssjef: Anlaug Lid

Postadresse: Postboks 7807, 5020 BERGEN
Besøksadresse: Christies gate 12 (4. etasje), 5015 BERGEN

Telefon: 55 58 31 90
E-post: post@psysp.uib.no

For studiespørsmål: 55 58 27 10 / Informasjonssenteret ved Det psykologiske fakultet

Studentstipend
Illustrasjon: arbeid ved PC

Utlysning av studentstipend ved Institutt for samfunnspsykologi

Våren 2023 lyser Institutt for samfunnspsykologi studentstipend. Søknadsfristen er 14. april. Studentstipendet skal styrke grunnlaget og mulighetene for en videre forskerkarriere ved at du som student kan fordype deg i et forskningsprosjekt utover det som er vanlig til en masteroppgave eller...

Nyhet|Forskning
Oransjebriller

Oransjebriller øker nivået av viktig hormon

Gravide som brukte briller som blokkerte ut det blå lyset tre timer før leggetid, hadde høyere nivåer av melatonin. – Hormonet er blant annet viktig for hjernens utvikling, sier UiB-forsker Randi Liset.

UiB FRAM
Eilin K. Erevik, ISP

Forskning krever god selvledelse

– Det kan til tider være krevende at forskningsbiten av jobben krever såpass mye selvledelse, mens vi i undervisning og administrasjon i større grad kan agere på det som dukker opp, sier Eilin K. Erevik.

Nyhet
Dame med regnbueflagg i folkemengde.

UiB-studie: Transpersoner har markant dårligere levekår enn andre

Forskningsmiljø ved UiB står bak fersk rapport om skeive personers levekår i Norge. – Transpersoner skiller seg ut med dårligere levekår knyttet til blant annet psykisk helse, livstilfredshet og erfaringer med diskriminering, sier prosjektleder Norman Anderssen.

Ny forskning |Synergy Grant, ERC
Telle på fingrene

Tell – og jeg vet hvem du er

Mennesket er den eneste arten som bruker symboler for å uttrykke mengde, og forskerne vil finne ut hvorfor tallsystemene er så forskjellige i ulike kulturer.

Instituttet har ansvar for masterprogrammet i psykologi, masterprogrammet i arbeids- og organisasjonspsykologi, bachelorprogrammet i arbeids- og organisasjonspsykologi, bachelorprogrammet i generell psykologi og årsstudiet i psykologi.

Pågående forskningsprosjekter omfatter både basal og anvendt psykologisk forskning, og spenner fra studier av personlighet og kognisjon til studier av mennesker i sosiale- og samfunnsmessige sammenhenger.