Hjem
Kjemisk institutt
Kjemi

Christian brukte UiB-laboratorium for å perfeksjonere smaken før Kaffe-NM

Kun ørsmå nyanser skiller landets beste kaffebryggere. I laboratoriet til Kjemisk institutt fikk barista Christian Nesset forklart kjemien bak smaksnyansene i kaffe.

Kjemisk institutt hjelper Barista-Christian før Kaffe-NM

Produsent:
UiB

Hovedinnhold

Christian Nesset er en av landets fremste barista, og må sies å være over gjennomsnittet interessert i kaffe. Fire år på rad er han kåret til Bergens beste barista, og har flere gode plasseringer i norgesmesterskapet i baristakunst. 

Til daglig er han barista og fagansvarlig ved Kaffemisjonen i Bergen sentrum.

I forberedelsene til Kaffe-NM 2020 ønsket han å bedre forstå hvordan samspillet kaffebønner, kverning, dosering, trykk, trekketid og vanntemperatur virker inn på smaksnyansene vi opplever gjennom å drikke kaffe.

Filmen over viser hvordan Nesset oppsøker laboratoriet til Kjemisk instiutt for å lære mer. Overingeniør Cecilie Sævdal Dybsland kjører en full analyse av kaffeblandingen og forklarer hva resultatene betyr for aroma og smak.

Kaffe er godt beskrevet kjemisk, og er på ingen måte en komplisert sammensetning. Likevel er samspillet av ingredienser så avansert at Nesset hevder at man aldri blir utlært i jakten på den perfekte kaffedrikken.