Hjem
Styre og ledelse

Til minne om Tore Eikeland (1990-2011)

Rektor Sigmund Grønmos minneord ved Utøya-offer Tore Eikelands begravelse 5. august 2011

Hovedinnhold

Rektor Sigmund Grønmo

Tore Eikeland studerte sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen. Når vi nå forbereder et nytt studieår, er det vanskelig å forsone seg med at Tore ikke skal være med og fortsette sine studier.  Vi er rystet over at han så brutalt ble revet bort.

Tore Eikeland vil bli husket som en intelligent, oppvakt og usedvanlig velformulert student. Han var en kunnskapsrik og konstruktiv bidragsyter i faglig sammenheng. Han var prinsippfast, men også lyttende. Det gjorde ham til en utfordrende og god diskusjonspartner. Tore sine lærere ved universitetet beskriver ham som et utvilsomt talent, som kunne ha hatt en lysende framtid, både faglig og politisk.

Tore Eikeland kombinerte sine studier med et stort politisk engasjement og en omfattende politisk aktivitet. Han levde og åndet for politikken. Både studenter og ansatte ved universitetet vil huske ham for hans verdifulle faglige og politiske engasjement.  Med sitt engasjement inspirerte han både studenter og ansatte rundt seg. Medstudentene beskriver ham som en opptatt og travel student, som likevel var markant til stede i studiemiljøet.

Tore vil bli husket for sin varme og medmenneskelighet. Han så andre mennesker og tok seg tid til å lytte, enten det var som medstudent, politiker eller venn. Vi vil huske ham som en humørspreder, med sterk tilstedeværelse og glimt i øyet.

Minnene om Tore Eikeland inspirerer oss alle til forsterket innsats for grunnleggende verdier som menneskeverd, likhet og demokrati.

Minnene om Tore Eikeland vil leve videre.