Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Nyhetsarkiv for Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Kvart tredje av 45 millionar søk i Bokmålsordboka og Nynorskordboka i 2018 vart gjort i appen Ordbøkene.
Våre tre nye PhD-kandidater er på plass i prosjektrommet til Machine Vision, og teamet er i full gang med første arbeidspakke.
Det fjerde og siste bandet i eit nytt verk om norsk språkhistorie er no gjeve ut, og med det er heile den norske språkhistoria samla i eit verk for første gang.
Humaniorastudentene er attraktive på arbeidsmarkedet og får uttelling for praksis gjennom utdanningen.
Den nettbaserte utgaven skal være en kanal for åpen publisering av original teatervitenskapelig forskning, og kom med sitt første nummer 2. januar 2019.
I mars 2019 er det igjen klart for to ukers intensivt studieopplegg om den greske antikkens historie. I Aten.
Boken gir en grunnleggende innføring i de sentrale begrepene i gresk og romersk retorikk og viser hvordan de også kan brukes til å forstå vår egen tids retorikk.
I de senere årene er minnestudier blitt stadig mer aktuelt også for de som forsker på Skandinavia i vikingtiden og i middelalderen. Det velrennomerte tyske forlaget de Gruyter har nylig gitt ut «Handbook of Pre-Modern Nordic Memory Studies», med bidrag fra tre av LLEs forskere.
I boken - med undertittel "Det katolske Norge i før- og etter-reformatorisk tid" - kaster forfatteren nytt lys over den lange historien om trosskiftet i Norge.
Med Roma som studiested kan UiB-studenter fordype seg i det antikke bylivet, våren 2019.
BA and MA students in the course Food in the Middle Ages presented their term projects in a conference format.
I starten av November arrangerte Machine Vision sin første workshop på Solstrand Hotell med kunstnarar, forskarar og designarar frå store deler av verda.
Hvordan skal man fortolke noe når forteller og forfatter fremstår som ett? Dette et av spørsmålene Kjersti Aarstein prøver å svare på i sin doktorgradsavhandling "Vold og visjoner i sjette bind av Karl Ove Knausgårds Min kamp".
Heming Gujord, som er førsteamanuensis i nordisk litteratur, gir i boka "Fløgstad verk" ei samla framstilling av Kjartan Fløgstads meir enn 50 bøker sidan debuten i 1968.
Anders Fagerjord tiltrådte stillingen 1. november 2018. Alle ansatte ved LLE ønsker Fagerjord velkommen!
Silje Sigurdsen har en master i kunsthistorie fra UiB og har brukt utdanningen sin til å gi en utradisjonell vinkling på kunstformidling. Hun driver nå nettstedet Kunzt.no, og inspirerer kunststudenter med sin tilstedeværelse på internett og sosiale medier. Veien fra studieslutt til arbeidslivet har bydd på utfordringer, se hvilke råd Silje har å gi til andre studenter.
I forslaget til statsbudsjett for 2019, som vart lagt fram 8. oktober, er det sett av 6 millionar kroner til revisjonen av Bokmålsordboka og Nynorskordboka og 2 millionar kroner til å digitalisere Norsk Ordbok, ei dokumentasjonsordbok for nynorsk og dialektane.
Odd Einar Haugen, professor i norrøn filologi, har saman med fire italienske kollegaer gitt ut eit utval eldre nordiske tekstar på italiensk, som første band av i alle fall to i serien “Le lingue nordiche nel medioevo”.