Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Nyhetsarkiv for Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

St. Sunniva har prega norsk historie, litteratur og kunst frå mellomalderen av og til i dag. Ei nyutgjeven praktbok utforskar ulike sider av Sunnivafiguren.
Lingvist Vadim Kimmelman er en av to unge, fremragende forskere i Norge som skal delta i det toårige Young CAS Fellow-programmet. Han får midler til å forske på tegnspråk med utgangspunkt i en flerperspektiv tilnærming.
Professor i allmenn litteraturvitenskap ved UiB, dr. art. Erik Bjerck Hagen fyller 60 år 1. september.
Vi har gleden av å invitere dere til en ny og tverrfaglig forskergruppe. Lov og kultur i det førmoderne nord er opprettet på LLE av prosjektet “Transformations of Medieval Law”, og drives av Helen Leslie-Jacobsen, Ole-Albert Nordby og Julián Valle.
Velkommen til en rekke spennende foredrag om Norge og Europa i middelalderen i høstens Middelalderforum.
Hva kan samfunnet og globale organisasjoner gjøre bedre for å stoppe høyreekstremistisk radikalisering og terrorinnhold på nettet?
– Vi er svært glade for at akkurat du har valt å studere her hos oss, seier dekan ved Det humanistiske fakultet, Camilla Brautaset. Vi gler oss til å ta i mot deg!
Historieprofessor Camilla Brautaset blir ny dekan ved Det humanistiske fakultet frå hausten. Ho skal styre saman med Ole Thomassen Hjortland og Svein Ivar Angell.
Hvilke forventninger og krav har lærerne til studentene på norskkursene? Hvordan foregår undervisningen? På norskkursene underviser femten dyktige lærere og her møter du to av dem, Pernille Myrvold og Katrin Saarik.
We are pleased to announce the appointment of Astrid Ensslin as Associate Professor with UiB Digital Culture.
Den første av flere utstillinger i forbindelse med årskonferansen til Electronic Literature Organization and Festival åpner torsdag 4. mars.
Middelalderfilolog Helen Leslie-Jacobsen er en av fire unge, fremragende forskere i Norge som skal delta i det toårige Young CAS Fellow-programmet. Hun får midler til å forske på middelalderballader fra Færøyene.
Danningsemnet Global helse: Etikk, politikk og menneskerettigheter ved UiB set fokus på pandemiar og universitetet si rolle i komplekse og uoversiktlege samfunnsutfordringar.
Christine Hamm og Birger Solheim har drevet systematisk utvikling av egen undervisningskvalitet over mange år. Nå har de fått statusen fremragende undervisere.
Litteraturviterne Gisle Selnes og Jacob Ohldieck har nylig gitt ut med ny bok på open access (red.)
Kvar sommar sidan 1964 har det kome utanlandske studentar til Bergen og UiB for å lære norsk. Atle Kristiansen har hatt ansvaret for sommarskulen i over 30 år og mottek Spurveugleprisen 2020.
Erik Bjerck Hagen skriver artikler som treffer en million lesere. Nå er han tildelt Det humanistiske fakultets Formidlingspris 2020 for sin evne til å spre litteraturvitenskapelig innsikt til et bredt publikum.