Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
SKRIVEKONKURRANSE

Skriv om klimakrisen og vinn 2000 euro

Skrivekonkurransen «Dissolution» utfordrer deg i aldersgruppen 18-25 år til å bidra med ditt personlige essay eller dikt. Frist 15. Oktober. 

Skrivekonkurransen «Dissolution». Plakat med påmeldingsinformasjon.
Foto/ill.:
LitFestBergen

Hovedinnhold

Skrivekonkurransen er et samarbeid mellom Bergen Internasjonale Litteraturfestival (LitFestBergen), forskningsprosjektet «Climate Narratives» ved Universitetet i Bergen/ Bjerknessenteret for klimaforskning og Raftostiftelsen for menneskerettigheter.

 

Skrivekonkurransen «Dissolution»

Produsent:
LitFestBergen

 

Konkurransen er åpen for tekstlige bidrag fra hele verden. I forrige runde kom det inn 550 bidrag fra 90 ulike nasjoner. Det er andre gang LitFestBergen inviterer til essaykonkurranse for unge. Nytt av året er at det opprettes en egen konkurranse for dikt. 

Tekstene må være på engelsk, men en versjon på originalspråket kan legges ved. Årets tema er «dissolution», oppløsning på norsk. Vinneren blir offentliggjort på LitFestBergen i februar 2024. 

Hovedvinnerne i klassene for dikt og essay vinner 2000 euro hver. Et utvalg av de beste bidragene vil bli samlet i en trykt publikasjon. De utvalgte tekstene vil også bli publisert på Climate Narratives og LitFestBergen sine nettsider. Alle publiserte tekster vil bli gitt et honorar. 

Mer informasjon om konkurransen og påmelding her.