Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Utdanning

Innovasjon og entreprenørskap for studenter

Er du student og har en god ide? Har du tenkt på å skape din egen arbeidsplass?

Workshop in Marineholmen Makerspace

INNOVASJON: Våre studenter kan lære å utvikle ideer slik at de kan løse framtidens utfordringer. Videoen er fra Marine Spatial Planning Innovation Camp 2019.
Produsent:
UiB

Hovedinnhold

Universitetet i Bergen ønsker å støtte deg, fordi innovasjon bringer verden framover. Visste du for eksempel at Institutt for geografi tilbyr et eget emne i bærekraftig innovasjon som er åpent for alle som studerer her?

Her er noen muligheter du bør sjekke ut:

Innovasjonshub for studenter

Innovasjonshuben er et møtested for kreative studenter som ønsker å jobbe med å utvikle nyskapende ideer sammen med andre studenter. Det er et sted for å bygge nettverk, for lære mer om innovasjonsprosesser i praksis og for å utforske nye, ville ideer. UiB samarbeider med VIS om innovasjonshuben.

  • Les mer: Se sak i Studvest om den nye innovasjonshuben og to studenter i fysikk som har startet sin egen bedrift

Start Bergen

Start Bergen er en studentorganisasjon som ønsker å fremme innovasjon og entreprenørskap blant studentene i Bergen, og arrangerer en rekke interne og eksterne sosiale og lærerike arrangementer i løpet av studieåret. I Start Bergen er det et godt og trygt miljø av engasjerte og nytenkende studenter, og du som student er velkommen - uansett studieretning!

Gründerskolen

Gründerskolen er et intensivt sommerprogram i entreprenørskap som kombinerer teori og praksis i noen av verdens ledende innovasjonsmiljøet. Målet er å gi studenter inspirasjon, kunnskap og nettverk til å starte noe eget eller jobbe med innovasjon i etablerte virksomheter. Programmet er for studenter fra alle fagdisipliner og gir 30 studiepoeng på masternivå.

Studententreprenørskap (STUD-ENT)

STUD-ENT er Forskningsrådet nasjonale konkurransearena der studenter i samarbeid med høyere utdanningsinstitusjoner kan søke om økonomisk støtte på inntil 1 million til å realisere sine kunnskaps- eller forskningsbaserte forretningsideer.

Ungt entreprenørskap

Gjennom Ungt entreprenørskap får du hjelp og støtte til å starte din egen studentbedrift.

VIS

VIS tilbyr alle studenter i Bergen som har en idé et uforpliktende møte. Her kan du få diskutert ideen din, gjennomført en innledende evaluering og vurdert hvilke tjenester VIS kan tilby deg. Kanskje kan du bli inkludert i en del av oppstartsprogrammene eller leie en kontorplass hos VIS?