Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Alumniportrett

"Alle dager byr på ulike utfordringer, og det er noe jeg liker godt med yrket!"

Eivind fullførte lektorprogrammet i 2023 med fagene kjemi og biologi.

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å ta lektorprogrammet?

- Jeg ønsket å kombinere min interesse for realfag, med et ønske om å drive med undervisning. Dessuten var det en viktig faktor for meg med en utdanning som åpnet for at jeg kunne holde valgmulighetene mine åpne i framtiden. 

Hvilken stilling har du i dag og hvor arbeider du?

- I dag jobber jeg som lærer i naturvitenskap og matematikk ved Bergen internasjonale Skole. Jeg hadde alltid sett for meg å  jobbe på en videregående skole, men skolen jeg jobber på er en IB (International Baccalaureate) skole. Der er systemet ganske ulikt en vanlig ungdomsskole. Det er blant annet mer fokus på utforskende læring, noe jeg skrev om i masteroppgaven min, så det passet meg utmerket.  
Jeg anbefaler alle nye lærere å være åpen for å arbeide på ulike nivåer, spesielt i starten av karrieren. Det er bedre å få seg litt erfaring, enn å sitte på sidelinjen uten jobb.

Kan du fortelle om arbeidsoppgavene dine og hvordan du får bruk for utdannelsen din i jobben?

- I jobben min som lærer i naturvitenskap og matematikk får jeg bruk for det meste fra pedagogikk til matte, kjemi, biologi og fysikk. Etter snart et år som lærer syntes jeg at didaktikkfagene, hvor man lærer om undervisning i et spesifikt fag, og laboratorieerfaringen jeg fikk ved UiB, er de som har forberedt meg best for yrket. 
En vanlig arbeidsdag for meg består av planlegging, undervisning, vurdering, og møter. Alle dager byr derimot på ulike utfordringer, og det er noe jeg liker godt med yrket! Utover disse arbeidsoppgavene deltar jeg også på kurs, drar ut på felt, og masse masse mer. Noen av disse tingene hadde jeg ingen eller lite erfaring med, men det aller meste ordner seg. Man lærer utrolig mye i starten av lærerkarrieren. 

Hva var det beste med studietiden din? 

- Det beste med studietiden min var uten tvil alle de flotte øyeblikkene jeg hadde sammen med medstudentene mine! Jeg var heldig nok til å havne sammen med en herlig gjeng som holdt sammen i gjennom hele studietiden, og nå i etterkant. Å studere kan til tider være veldig tungt. Da er det helt avgjørende å ha et godt studiemiljø å støtte seg på.

Vil du anbefale lektorprogrammet? Hvorfor?

- Til de som er nysgjerrig læreryrket, så ville jeg anbefalt lektorutdanningen ved UiB. Der vil du få muligheten til å kombinere en faglig fordypning med en pedagogisk utdannelse, 2 i 1! Når tiden kommer for å skrive masteroppgave kan du velge mellom en faglig eller didaktisk vinkling. Det gir deg mange muligheter for framtidig arbeid. I tillegg får du muligheten til å studere i Norges beste by!