Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Studiestart på MatNat

Finner kjemien i åpningsuka

Godt humør og gode tips til å komme godt i gang som student. Et velsmurt apparat hjelper studentene til å finne seg til rette.

Neste
Kjemiklassene møtes
Foto/ill.:
Asbjørn Leirvåg
1/3
Erfarne veiledere
Rundt 20 studenter får god hjelp i starten. Veiledes av erfarne studenter.
Foto/ill.:
Asbjørn Leirvåg
2/3
studenter mingler
Med grupper på 20 studenter er det lettere å bli kjent
Foto/ill.:
Asbjørn Leirvåg
3/3
Tilbake

Hovedinnhold

Karoline Folgerø Dale gleder seg til å komme i gang med studiene. 20-åringen fra Stord skal ta bachelorprogrammet i kjemi. Hun innrømmmer at det er mye nytt å sette seg inn i, selv om hun kjenner Bergen godt fra før.

- Nå kommer jeg fra folkehøgskole. Har alltid likt kjemi, så får vi se hvilken jobb det kan føre til på sikt.

Også Nikolai Golten Fiskeseth er førsteårsstudent. Han er oppvokst på Møhlenpris og kjenner best UiB som en stor nabo.

- Har alltid vært tiltrukket av forskning, så får vi se hvordan det går, sier han.

Nye utfordringer

De er på plass i Grieghallen 15 minutter før MatNat-fakultetet ønsker alle velkommen. Begge har lest seg opp på UiB-informasjonen de fikk tilsendt på forhånd. Nå er det alt det andre som gjenstår.

Stine Beate Balevik ved infosenteret for realfagsstudenter spør studentene i salen om de har mottatt sms om hvilken klasse de skal delta i. Hun sukker lettet når nesten alle hendene går i været. Få kikker på papirlistene som henger på veggen når studentene forlater Grieghallen.

Nå er det rett opp på Realfagbygget. Karoline finner rommet der klasse K1 skal holde til. Nikolai skal bli kjent med de andre i klasse K2. Den litt tause, beskjedne stemningen brytes fort når gruppelederne setter i gang. Alle klassene ledes av erfarne studenter.

Før lunsj er isen brutt. Karoline og Nikolai har lært navnet på mange medstudenter, vet hvor de kommer fra og hva de er interessert i.

Syder av liv

Denne uke syder det av liv på hele høyden. Studentene er definitivt tilbake.

De ferske studentene setter pris på de mange tilbudene denne uken. Mye er nytt og UiB er stort.

Begge setter pris på at Matnat-fakultet har delt studentene inn i klasser på rundt 20 personer. Da er det lettere å bli kjent med de andre, samt stille de "dumme" spørsmålene til de mer erfarne studentene som leder klassene.

I tillegg har de tenkt å delta i faddergrupper.

Som tidligere år har UiB satt av midler til fadderarrangement: Faglige arrangement, idrettsdager, fjelltur, foredrag, film- og kinokvelder, voksenfaddergruppe, alternative rusfrie arrangement, alternative opplegg for internasjonale studenter og studenter med nedsatt funksjonsevne, og konserter på Hulen og Kvarteret.

Ulike planer

Karoline har lyst til å drive med svømming og seiling ved siden av studiene. Nikolai har ikke oversikten, men regner med å finne noe som interesserer.

En ting er de enige om:

- Det er kjekt å være i gang.