Hjem

Mohn ernæringsforskningslaboratorium

Hovedinnhold

Mohn EFL

Mohn ernæringsforskningslaboratoirum ble opprettet med støtte fra Trond Mohn Stiftelsen, Haukeland universitetssykehus og Det medisinske fakultet ved Universitet i Bergen. Ernæringslaboratoriet tilhører UiBs Senter for ernæring. Hovedtema er forskning på både fedme og underernæring og deres årsaker, konsekvenser og behandling. Mohn elab er organisert i tre noder: molekulær ernæringsforskning som ledes av Gunnar Mellgren, klinisk ernæringsforskning som ledes av Jutta Dierkes og epidemiologisk ernæringsforskning som ledes av Ottar Nygård

 

Nyhet | Media
Brødvalg

Velge det sunneste brødet?

Førsteamanuensis ved Senter for ernæring, Hanne-Rosendahl Riise, gir tips til hvordan man velger det sunneste brødet i Bergens Tidende 6. april 2021.

Studie
Grovbrød

Vil du delta i en studie om helseeffekten av grovbrød?

Vi trenger deltakere til en 16-ukers studie som skal undersøke om inntak av et grovt/fiberrik brød kan gi gunstige helseeffekter.

Prisvinner
Gülen Arslan Lied

Kronprins Haakons Forskningspris for astma og allergi 2020

Leder for Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, er tildelt Kronprins Haakons Forskningspris for astma og allergi 2020.

Nyhet | Forskning
ost på brød

Norsk ost kan være bra for hjertet

Norsk ost er særlig rik på vitamin K2, et vitamin som viser seg å beskytte mot en rekke hjertesykdommer, som hjerteinfarkt.

FN | Internasjonal dag for verdens hav
Hav

Havets helse er avgjørende for vår helse

Når forurensining og plast truer havets helse, så trues samtdig vår egen helse. Internasjonalt samarbeid er den beste kuren, ifølge ernæringsekspert Jutta Dierkes.