Hjem

Senter for ernæring

Hovedinnhold

Forsidebilde

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, UiB, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet | Forskning
hvite labrotter i bur

Ingen mikroplast i tarmvevet til rotter foret med mikroplast

Hva gjør mikroplast med kroppen vår? Forskere ved UiB foret rotter med mikroplast i en periode over fem uker for å finne svar. Funnene kan være godt nytt.

Nyhet | Media
Logo til kostholdsstudien CARBFUNC

Kostholdets effekt på magefett overrasket forskerne

Cathrine Horn Sommersten og Simon Nitter Dankel ved Senter for ernæring har bidratt i en sak i Bergens Tidende 2. oktober 2022 som belyser deltakerperspektivet i CARBFUNC-studien.

Nyhet | Media
Melk

Stor test av melk: - Dette er nærmest som vann tilsatt vitaminer

Fem ernæringseksperter fra Senter for ernæring vurderte 14 ulike typer melk - både plantebasert melk og kumelk - for Bergens Tidende 13. september 2022.

Nyhet | Media
Kornblanding

Stor test av frokostblandinger: - Dette er en dessert

Fem ernæringseksperter fra Senter for ernæring testet 14 ulike frokostblandinger for Bergens Tidende 25. august 2022.

Nyhet
Fire representanter fra Seksjon for ernæring med pris og blomster

Undervisningspris til Seksjon for ernæring

Under Undervisningsdagen for Klinisk institutt 1 (K1) og Klinisk institutt 2 (K2) 18. mai ble Seksjon for ernæring tildelt Undervisningsprisen ved K1.