Hjem

Senter for ernæring

Hovedinnhold

Forsidebilde

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, UiB, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet
Fire representanter fra Seksjon for ernæring med pris og blomster

Undervisningspris til Seksjon for ernæring

Under Undervisningsdagen for Klinisk institutt 1 (K1) og Klinisk institutt 2 (K2) 18. mai ble Seksjon for ernæring tildelt Undervisningsprisen ved K1.

Nyhet | Media
Person med pustemaske

De som var lenge syke etter Covid-19, hadde ofte forstyrrelser i tarm­bakteriene

Professor og leder ved Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, har uttalt seg til forskning.no om en studie om tarmbakterier og Covid-19.

Nyhet | Media
Vitamin D

Kan vitamin D likevel hjelpe mot koronasmitte?

Nå har en ny studie undersøkt nivået av vitamin D hos koronapasienter, og funnene er tydelige.

Nyhet
mat

Forskningsrådet gir millionstøtte til «Research school in Nutrition»

Med økonomisk drahjelp fra Forskningsrådet vil det nå for første gang bli etablert en ernæringsrettet forskerskole for doktorgradsstipendiater ved UiB.

Nyhet
Føtter på en vekt

8 ekspertråd for vektnedgang

Irriterer du deg over de ekstra kosekiloene du la på deg i jula, eller har du som nyttårsforsett å legge om til en ny og sunn livsstil? To av våre ernæringseksperter har noen gode råd til deg.