Hjem

Senter for ernæring

Forsidebilde

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, UiB, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet | Forskning
Lakseskive på fjøl med salt, krydder og sitron

Laks endrer avføringen din

Personer som spiste laks fem dager i uken i åtte uker fikk endret bakterieflora i tykktarmen. Dette viser ny studie fra Senter for ernæring.

MEDISIN | FORSKNING
Eldre dame som strikker.

Tre av fire hjemmeboende går ned i vekt etter hoftebrudd

De friskeste eldre som opereres for hoftebrudd, går ned i vekt etter at de kommer hjem fra sykehus. Denne pasientgruppen bør følges bedre opp, mener forsker Hanne Rosendahl-Riise, ved Mohn ernæringsforskningslaboratorium, Senter for ernæring.

Prisvinner
Gülen Arslan Lied

Kronprins Haakons Forskningspris for astma og allergi 2020

Leder for Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, er tildelt Kronprins Haakons Forskningspris for astma og allergi 2020.

Nyhet
Jutta Dierkes

Spis riktig i karantenetiden

Hva bør man spise, og hva bør man eventuelt ikke spise, i karantenetiden? Les hva ernæringsekspert Jutta Dierkes ved Senter for ernæring, Klinisk institutt 1, råder oss til.

Seminar
Mohn-seminar på Solstrand

Seminar med Mohn Ernæringsforskningslaboratorium 2020

13.-14. februar ble det andre seminaret i regi av Mohn Ernæringsforskningslaboratorium arrangert.