Hjem

Senter for ernæring

Hovedinnhold

Forsidebilde

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, UiB, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet
Tonje Eiane Aarsland med kokeboken sin i hånden, hun smiler. Bak henne ser man blått hav

Lagde kokebok for å øke jodinntaket

Stipendiat Tonje Eiane Aarsland ønsket å gjøre noe med at særlig unge kvinner får i seg for lite jod. Resultatet ble en kokebok. På veien fikk hun selv noen nye erfaringer.

Nyhet | Media
Brødvalg

Velge det sunneste brødet?

Førsteamanuensis ved Senter for ernæring Hanne-Rosendahl Riise gir tips til hvordan man velger det sunneste brødet i Bergens Tidende 6. april.

Nyhet | Media
Veganburger

Vegetarburger får stryk av ernæringsforskeren

Stipendiat Helene Dahl ved Senter for ernæring har vurdert vegetarburgere hos Max, McDonald’s og Burger King i Nettavisen 2. april.

Nyhet | Forskning
bilde av ulike tabletter

Jodmangel hos veganere

Forskning fra Senter for ernæring, Klinisk institutt 1, viser ernæringsstatus blant veganere og omnivore. Jodmangel utpeker seg, særlig blant veganerne.

Studie
Grovbrød

Vil du delta i en studie om helseeffekten av grovbrød?

Vi trenger deltakere til en 16-ukers studie som skal undersøke om inntak av et grovt/fiberrik brød kan gi gunstige helseeffekter.