Hjem

Senter for ernæring

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, UiB, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet

Åpnet ny lab for ernæringsforskning

Mohn ernæringsforskningslaboratorium åpnet mandag. – Markerer en videreføring av universitetets satsning på ernæringsforskning, sier professor Jutta Dierkes.

Nyhet | Forskning

Gluten har ikke skylda

En studie gjennomført ved Senter for ernæring viser at personer med antatt glutenintoleranse ikke ble sykere av å spise gluten enn å la være.

Kjøkkenhagen, Botanisk hage

Grønnsaksdyrking

Jutta Dierkes holdt innlegg om betydningen av grønnsaker i kosten under et arrangement i Botanisk hage.

Debatt

Sukkerfri brus bør ikke rammes av sukkeravgiften

Bedre mot overvekt, bedre for tennene. Kunstig sukker er et folkehelsetiltak.

BFS-MIDLER | ERNÆRING

Mohn-millioner til ny forskningslab for ernæring

Bergens forskningsstiftelse bidrar med 28 millioner kroner til det nye Mohn ernæringsforskningslaboratorium som skal ligge under UiBs Senter for ernæring.