Hjem

Senter for ernæring

Forsidebilde

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, UiB, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet | Facebook
FHU-logo

Forskningsenhet for helseundersøkelser er på Facebook

Senter for ernæring er involvert i flere studier ved Forskningsenhet for helseundersøkelser. Følg siden deres på Facebook for å få med deg alt det spennende de arbeider med!

Nyhet | Forskning
forsøksrotter i bud, titter opp mot kameraet

Kyllingprotein ga bedre rottehelse

Gnagere foret med små proteinenheter fra kylling fikk mindre betennelse i kroppen og lavere kolesterol. Dette kan være gode nyheter også for hjertehelsen vår.

Konferanse
FENS-konferansen

Senter for ernæring på European Nutrition Conference 2019

Stipendiater og forskere fra Senter for ernæring deltok på den 13. utgaven av European Nutrition Conference i Dublin 15.-18. oktober 2019.

Nyhet | Forskning
Mann som holder seg til magen i smerte

Probiotika kan hjelpe på magetrøbbel

Er det sånn at tilskudd av sunne tarmbakterier kan hjelpe på mageproblemer? Det kan virke slik, ifølge en ny kunnskapsoppsummering fra Senter for ernæring.

LITTERATURHUSET I BERGEN - DEBATT
Amming

– Amming er best

Antallet som fullammer barna sine går nedover, likevel er amming den beste måten å gi mat til nyfødte frem til anbefalte seks måneder, påpeker professor Jutta Dierkes ved Senter for ernæring.