Hjem

Senter for ernæring

Hovedinnhold

Forsidebilde

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, UiB, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet | Media
Aslaug Drotningsvik

- Kommunene er sultefôret på ernæringskompetanse

- God mat, mer tid og mer personell i sykehjemmene er åpenbart nødvendig for bedre ernæringsomsorg. Samtidig trengs kunnskap om hvordan sykdom og behandling av sykdom kan føre til dårlig matlyst, redusert sultfølelse, endret næringsbehov og fordøyelse, sier førsteamanuensis Aslaug Drotningsvik fra...

Nyhet | Media
Eli Skeie

Komplikasjoner etter kirurgi ved dårlig ernæringsstatus, og potensiale for å forebygge begge deler

- Ernæringspraksisen på sykehus har blitt bedre, men det gjenstår fremdeles et mulighetsrom for forebygging av både underernæring og postoperative komplikasjoner, sier Eli Skeie i en artikkel i Dagens Medisin 29. september 2021.

Nyhet | Media
Mellombar

Stor test av mellombarer: - Like usunn som en sjokolade

Hvor sunne er egentlig mellombarer? Fire ernæringseksperter fra Senter fra ernæring, Åslaug Oddsdatter Matre, Helene Dahl, Vegard Lysne og Anthea Van Parys, testet mellombarer for Bergens Tidende 28. september 2021.

Nyhet | Forskning
Kjøleskap i mørkt rom

Ny UiB-studie viser klar samanheng mellom måltidsvanar og kalorinivå

Ny forsking frå UiB viser at etevanar og seine måltid kan føre til eit hopp i kalorinivået, utan at vekta nødvendigvis går opp. – Vi fann ein tydeleg skilnad i kaloriinntak ut frå når på dagen deltakarane åt, seier forskar Cathrine Horn.

Nyhet
Teresa Risan Haugsgjerd

Ny forsker ved Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner

Teresa Risan Haugsgjerd er klinisk ernæringsfysiolog og Postdoktor ved UiB