Hjem

Senter for ernæring

Hovedinnhold

Forsidebilde

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, UiB, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet
Føtter på en vekt

8 ekspertråd for vektnedgang

Irriterer du deg over de ekstra kosekiloene du la på deg i jula, eller har du som nyttårsforsett å legge om til en ny og sunn livsstil? To av våre ernæringseksperter har noen gode råd til deg.

Nyhet
Ung kvinne holder et glass med vann i høyre hånd og tabletter i venstre hånd

Nyrepasienter som tar mye medisiner, trenger bedre oppfølging av kostholdet

En ny studie produsert av ernæringsstipendiat Helene Dahl, i samarbeid med farmasøyter og nefrologer, ser på sammenhengen mellom medikamentlister og ernæring hos kronisk nyresyke.

Nyhet
Bilde av ulike grønnsaker og frukt på et bord, du ser hendene til en student som sitter med et skjema

Tildelt fem millioner til studentaktiv læring

I prosjektet MEST-ERN skal ernæringsstudenter veilede og vurdere hverandre når de er i praksis. Prosjektet er nå tildelt fem millioner fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HKDIR).

Nyhet | Media
Aslaug Drotningsvik

- Kommunene er sultefôret på ernæringskompetanse

- God mat, mer tid og mer personell i sykehjemmene er åpenbart nødvendig for bedre ernæringsomsorg. Samtidig trengs kunnskap om hvordan sykdom og behandling av sykdom kan føre til dårlig matlyst, redusert sultfølelse, endret næringsbehov og fordøyelse, sier førsteamanuensis Aslaug Drotningsvik fra...

Nyhet | Media
Eli Skeie

Komplikasjoner etter kirurgi ved dårlig ernæringsstatus, og potensiale for å forebygge begge deler

- Ernæringspraksisen på sykehus har blitt bedre, men det gjenstår fremdeles et mulighetsrom for forebygging av både underernæring og postoperative komplikasjoner, sier Eli Skeie i en artikkel i Dagens Medisin 29. september 2021.