Hjem
Forsknings- og innovasjonsavdelingen
INFRASTRUKTURUTVALGET

Protokoll IU- 9 mars 2021

Hovedinnhold

Universitetets infrastrukturutvalg
Tirsdag 9. mars
12.30-14.50
Digitalt

Protokoll – utkast
Til stede: Robert Bjerknes, Anne Marie Frøseth, Anne Beate Maurseth, Anne-Helen Mydland, Anne Marit Blokhus, Marit Bakke, Aino Hosia, Ragnhild Muriaas, Erik Knudsen, Martine Jordana Baarholm, Espen Vaage, Sigbjørn Løland Torpe, Karin Cecilia Rydving, Tore Burheim, Ingunn Wergeland (for Renate Grüner)

Forfall: Gro M. Sandal, Carol Bruce,

Fra administrasjonen: Øyvind Midtbø Berge, Yves Aubert, Anne Fjellbirkeland

I. Godkjenning av innkalling og saksliste
Orienteringssak C, Evaluering av Forskningsrådets infrastrukturordning, ble utsatt til juni-møtet i påvente av at nye dokumenter i saken skal bli publisert av Forskningsrådet. Sakslisten ble godkjent med denne endringen.

II. Protokoll fra møte 15. oktober 2020

Protokollen ble godkjent

IU 01/21

Presentasjon av SAMLA. Muntlig presentasjon av forskningsinfrastrukturen SAMLA ved Kyrre Kverndokk. Saksforelegg var sendt ut med sakslisten.

Vedtak:
IU tar presentasjonen av den nye nasjonale forskningsinfrastrukturen SAMLA til orientering.

IU 02/21

Presentasjon av EMBRC. Muntlig presentasjon av forskningsinfrastrukturen EMBRC ved Henrik Glenner. Saksforelegg var sendt ut med sakslisten.

Vedtak:
IU tar presentasjonen av EMBRC til orientering.

IU 03/21

Interne midler til forskningsinfrastruktur, utlysningsrunden 2020.

Muntlig gjennomgang av bakgrunn og prosess for utlysningsrunden 2020 ved Robert Bjerknes. Saksforelegg var sendt ut med sakslisten. Saken ble lagt fram for utvalget til drøfting, og innspillene tas med i forberedelsen av saken om utlysning for 2022 som legges frem for utvalget på juni-møtet.

IU 04/21

Forskningsrådets midler til nasjonal forskningsinfrastruktur, utlysningsrunden 2020.
Muntlig oppsummering av utlysningsrunden og av intern evalueringsprosess ved MN av hhv. Anne Fjellbirkeland og Anne Marit Blokhus. Saksforelegg var sendt ut med sakslisten.

Vedtak:
Utvalget tar orientering og diskusjon knyttet til Forskningsrådets INFRASTRUKTUR utlysning i 2020 til orientering. 

 

 

IV. Orienteringer

a

Ny avtale mellom BOTT-universitetene og Forskningsrådet om tungregning. Robert Bjerknes informerte om status og planer for organisering og prosjekttilgang.

b

UiBs deltagelse i nytt protonforskningssenter. Robert Bjerknes informerte om det nye protonsenteret i Bergen som skal tas i bruk i 2024. Prosjektet ledes av Helse Bergen.

Eventuelt: Ingen saker