Hjem
Internasjonalt senter
Webinarrekke - åpent arrangement

Internasjonale perspektiver: Micro-credentials

Velkommen til Internasjonale perspektiver: Et webinar om god praksis fra utlandet i regi av Internasjonalt senter ved UiB

Hovedinnhold

Fremtidens utdanninger – friere studierammer

Senter for journalistikk ved Syddansk universitet (SDU) i Danmark er i gang med å utvikle fremtidens utdanninger: utdanning de studerende kan ta når som helst og hvor som helst. Målet er å utvikle et mer fleksibelt og mer selvstendig studieløp som passer inn i en moderne hverdag, hvor læring hele livet er nødvendig.

Læringen kommer i små enheter, såkalte «nano-moduler», via smart phone, tablet og pc. Selv eksamen er fleksibel. Det er brukt mange forskjellige metoder og en ny organisasjon fro å kunne utvikle fremtidens utdanning.

Professor Peter Bro ved SDU, vil presentere sine erfaringer fra dette arbeidet. Etter hans presentasjon blir det tid til diskusjon og spørsmål.

 

Nasjonal og europeisk utvikling

Fleksible utdanninger og «micro-credentials» er et aktuelt tema både nasjonalt og internasjonalt. EU er i ferd med å utvikle et europeisk rammeverk og har publisert en rekke rapporter om dette. Du kan lese et sammendrag av en av EU-rapportene her. Videre vil Regjeringen presentere en strategi for fleksibel og desentralisert utdanning før sommeren 2021.  

 

Internasjonale perspektiver

Webinaret er det første i rekken Internasjonale perspektiver som arrangeres av Internasjonalt senter. Formålet med webinarrekken er å presentere god praksis fra utlandet knyttet til aktuelle tema for UiB. Send oss gjerne tips til tema som kan være aktuelle i denne webinarrekken.

Åpent for alle interesserte. Velkommen!

Tilknyttet innhold