Fakultet for kunst, musikk og design

Nyhetsarkiv for Fakultet for kunst, musikk og design

Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid i 2020. Søknadsfrist 1. april 2020.
For første gong får Griegakademiet ein fast tilsett på ensembleledelse, den internasjonalt kjende dirigenten Bjørn Sagstad. – Eg vil bygge opp ensembleledelse som fag og håper å etablere ein mastergrad, seier han.
Edvard Griegs musikk har som ingen andres av norske komponister fra hans generasjon overlevd og spredd seg videre også langt utenfor sjangergrensene. I dette foredraget vil vi se hvordan hans musikk har blitt brukt i kjente og ukjente filmer helt fra filmhistoriens begynnelse.
Arnulf Mattes and Michael Custodis contributed with a chapter about Grieg's music in occupied Norway in The Routledge Handbook to Music in Occupied Countries, editet by Erik Levi and David Fannings and published right now. This 'pioneering collection of essays is the first in the English language to look in more detail at the musical consequences of German occupation during a dark... Les mer
Et bidrag til frigjøringsjubileet 2020 om musikk, holdninger og frihetskamp under okkupasjonen. Om hvordan norsk musikk ble brukt i det tyske propagandamaskineriet under krigen. Og hvilke mottiltak motstandsbevegelsen gjorde i sitt holdningsarbeid ved hjelp av musikken.