Globale samfunnsutfordringer

Nyhetsarkiv for Globale samfunnsutfordringer

Vanskeleg å følgje med på den siste utviklinga i Syria? Les desse fem punkta om bakgrunnen for krigen.
Hva skjedde i de tiårene da den norske staten bestemte seg for å dra ut i verden som den fattige verdens hjelper og rådgiver? Det er et av temaene som opptar professor Terje Tvedt.
Rektor Dag Rune Olsen lova å gjere UiB klimanøytralt innan 2030.
På Høyden skriver at Ingvild Fossgard Sandøy og kollegaene sørger for både bedre helse, utdanning og likestilling med et norsk-zambisk prosjekt.
Professor Ole Frithjof Norheim og hans forskergruppe lærer opp etiopiske studenter i helseprioriteringer med tre millioner dollar i støtte fra Bill & Melinda Gates Foundation.
UiB-rektor Dag Rune Olsen ber regjeringen om å inkludere bærekraftsmålene i langtidsplanen for forskning og høyere utdanning. Han vil fremføre dette budskapet på Bærekraftskonferansen i Bergen senere denne uken.
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid i 2018.
To av de nye ministrene i regjeringen slår følge med statsminister Erna Solberg til Bærekraftskonferansen i Bergen senere denne uken: Iselin Nybø og Nikolai Astrup.
Sosialantropologen Edvard Hviding er en av tre UiB-forskere som er blitt tildelt millionbeløp gjennom Forskningsrådets prestisjefulle Toppforsk-program for sitt prosjekt Mare Nullius.
Forskere ved Det medisinske fakultet og Det psykologiske fakultet  har vært i Japan for å utvide og intensivere UiBs satsing på asiatisk forskningssamarbeid.