Hjem
Det juridiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det juridiske fakultet

The Research group for Natural Resource Law, Environmental Law and Development Law had the visit of Manfredi Marciante, Research Fellow in International Law at the LUISS Guido Carli University, Rome.
Alle mennesker blir i løpet av livet involvert i rettslige konflikter av mange forskjellige typer. Noen retter et krav mot sitt forsikringsselskap om dekning av en skade som har oppstått på bagasjen under en reise, noen havner i konflikt med en utleier som vil øke prisen for leie av en bolig, noen havner i konflikt med en annen privatperson etter å ha kjøpt en brukt gjenstand som ikke var helt i... Les mer
Mange hevder at det finnes en nordisk rettskultur. Stemmer dette og er det i det hele tatt hensiktsmessig å snakke om en slik rettskultur? Vi har intervjuet professor Anna Nylund og professor Sören Koch om dette.
The Centre on the Europeanization of Norwegian Law (CENTENOL) ble offisielt åpnet mandag 22. mai.
Jussprofessor Terje Einarsen ved UiB deltok nylig på et møte med statsrepresentanter og internasjonale eksperter på folkerett ved Nürnberg-akademiet, hvor saken mot nazi-lederne ble avholdt etter andre verdenskrig. Møtet endte i en erklæring for å straffeforfølge russiske ledere i aggresjonen mot Ukraina.
Ved Det juridiske fakultet er det ledig to stillinger, en postdoktorstilling og en stipendiatstilling, knyttet til prosjektet «Liv og arbeid i balanse: Rettslige svar på et arbeidsliv i endring og i krisetider» (LaW-BALANCE).