Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Nyhetsarkiv for Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) husar no ei gruppe internasjonale PhD-studentar i kjønnsstudier frå institusjonar i Sverige, Ungarn og Sør-Afrika. Studentane er del av eit forskningsprosjekt finansiert av Stiftelsen for finansiering av høgare utdanning og forsking (STINT).
Her kan du få innblikk i det første feltarbeidet fra sosialantropolog og prosjektleder Christine M. Jacobsen. Hun har tilbragt sommermånedene i Marseille blant irregulære migranter. I dette innlegget fra feltarbeidet diskuterer hun de tidsmessige dimensjonene omkring grensesikkerheten mellom Frankrike og Italia.
Den norske ungdomsserien Skam har fått overveldende oppmerksomhet, lang utenfor sitt tiltenkte publikum, både internasjonalt og i Norge. Mens serieskaperne ønsket å lage et opplysende og dannende program rettet mot unge jenter, har voksne kvinner trykket serien til sitt bryst. Medievitere Synnøve Skarbø Lintdner og Magnus Dahl ble tidligere i år snakkiser da de fikk støtte fra Rådet for anvendt... Les mer