Hjem
Norskkurs ved UiB
Opptak

Internasjonale ansatte (og deres partnere)

Universitetet i Bergen tilbyr norskkurs til internasjonale ansatte dersom ansettelsesforholdet har en varighet på minst seks måneder. Ektefeller og partnere av internasjonale ansatte har også anledning til å søke.

Hovedinnhold

Opptakskrav

For å kunne søke opptak til Norskkursene som ansatt eller partner, må du være én av de følgende:

  • Internasjonal ansatt ved UiB i en 100% stilling over minimum 6 måneder
  • Internasjonal ansatt ved UiB i en 50% stilling over mimimum 12 måneder
  • Ektefelle eller parter av en internasjonal ansatt ved UiB

Stipendiater regnes som ansatte, ikke som studenter.

Hvordan søke?

Du registrerer søknaden din i Søknadsweb innen de fastsatte søknadsfristene:

  • 1. desember for vårsemester
  • 15. juni for høstsemester

Partnere registrere sin egen søknad under eget navn og med egen e-post-adresse. Det er ikke mulig å søke på vegne av andre. Husk å oppgi navn på partner som er ansatt ved UiB og hvor vedkommende er ansatt.

Hvilket kurs skal du velge?

Vi tilbyr kurs på fire ulike nivåer. Du finner en fullstendig oversikt her.

Dersom du er nybegynner, søker du opptak til NOR-U1. Hvis du har tatt kurs hos oss før, kan du søke opptak til neste trinn. Det er viktig at du søker før fristen, selv om ikke eksamensresultatene er klare enda.

Hvis du kan noe norsk fra før, men ikke har tatt norskkurseksamen ved UiB eller et annet norsk universitet tidligere, kan du melde deg på en plasseringsprøve. Det er veldig viktig at du søker opptak i Søknadsweb i tillegg til å melde deg på plasseringsprøven.

Plasseringsprøve

Søkere som har tilegnet seg norskkunnskaper andre steder enn ved UiB eller andre norske universiteter, avlegge en plasseringsprøve før de kan begynne på NOR-U2NOR-U3 eller NOR-U4. Plasseringsprøven kan ikke erstatte eksamensresultater. Vi utsteder ikke bevis på gjennomført plasseringsprøve.

Du finner mer informasjon om plasseringsprøven her.

Registrering

Ansatte og partnere som har fått opptak til norskkurs skal verken registrere seg i Studentweb eller betale semesteravgiften. Eventuelle påminnelser om dette kan ignoreres.