Rein tar farvel
Han har stått på for faget, UiB, ansatte og studenter gjennom flere tiår, men nå venter nye utfordringer for Rein Aasland.
Hovedinnhold
"Engasjert"
"En enestående formidler"
"Pioneer i faget"
"Hardtarbeidende"
"Kreativ"
"Sosial - ser alle"
"Kritisk - men alltid løsningsorientert"
Godordene satt løst da instituttlederen og professoren ved Molekylærbiologisk institutt ble hedret for langvarig innsats for Universitetet i Bergen.
Han kom hit som student i 1978. Som elev av Kjell Kleppe har han bidratt til å utvikle faget. På 80-tallet innenfor forskningsprosjekter relatert til kreft. Senere innenfor genregulering og epigenetikk.
I tillegg har han stått i fronten for å knytte informatikk-miljøene tettere mot molekylærbiologien. Han har også hatt strategisk innflytelse gjennom arbeidet som visedekan ved MatNat-fakultetet.
Rein Aasland har en lang vitenskapelig publiseringsliste. Men han har heller ingenting imot å formidle faget sitt overfor vanlige folk i lag og foreninger.
Over nyttår blir Rein Aasland leder for Institutt for biovitenskap, et av de største instituttene på MatNat-fakultetet ved UiO. Rein er sikkert også fristet av at UiO har livsvitenskap høyt på sin agenda som en av sine tre store tverrfaglige satsinger.
Direktør for Oslo:Livsvitenskap er Finn-Eirik Johansen, tidligere leder for Institutt for biovitenskap. Et nybygg for dette er planlagt å stå ferdig i 2023. Institutt for biovitenskap holder til i Kristine Bonnevies hus på Blindern.
Når han går ut døra for siste gang, har han ifølge seg selv vært UiB-ansatt i 24 år og ni måneder.
- Det har vært mange sjokk i 2016: Brexit, Trump og Rein til Oslo, oppsummerte dekan Helge K. Dahle under mottakelsen på Marineholmen.