Hjem

WAIT-prosjektet

Refugees dreaming

WAIT - I vente på en usikker fremtid: temporaliteter rundt irregulær migrasjon

WAIT-prosjektet tar utgangspunkt i teorier om tid og begrepet "waitinghood" som redskap for å produsere ny og kritisk kunnskap om de kulturelle forutsetningene for, og implikasjonene av, migrasjon i vår tid. Waitinghood, som kan oversettes med "venten" på norsk, handler om den tilstanden av langvarig venting, usikkerhet og midlertidighet som kjennetegner irregulær migrasjon.

Prosjektet undersøker hvordan lovverk, kulturelle normer og maktforhold strukturerer tid på bestemte måter, og hvordan disse strukturene virker på subjektive erfaringer og livsprosjekter. Prosjektet fokuserer på fire europeiske byer – Oslo (Norge), Stockholm (Sverige), Marseille (Frankrike) og Hamburg (Tyskland).

Ønsker du å motta våre nyhetsbrev? Meld deg inn i vår mailingliste her!

Konferanse
Utsiktsbilde Akropolis

WAIT Midtveiskonferanse

Forskerne og nettverkspartnere i WAIT-prosjektet møttes i Athen for midtveiskonferanse.

Prosjekt WAIT
Migrant 4 Life

Migrasjonsforskarar i felt

–Møtet med migrantane har gjort stort inntrykk, men som antropolog er det også med utgangspunkt i desse møta at eg tenkjer best, seier Christine M. Jacobsen, forskar og prosjektleiar for WAIT-prosjektet som undersøker venting blant irregulære migrantar i Europa.

Notes from the Field
Termini train station

Waiting around? On temporal irregularity and im/mobility among Afghans within Europe

Les det nyeste innlegget fra stipendiat Halvar A. Kjærre, og hans arbeid blant afghanere i Europa.

Blogg
Fly mot blå himmel

"Unngå å bli sendt tilbake til Norge"

I sitt siste blogginnlegg på forskning.no skriver Kari Anne Drangsland om hvordan mennesker fra som har fått avslag på sine asylsøkere i Norge reiser til Tyskland i håp om å få sine søknader vurdert på nytt.