Hjem
Det psykologiske fakultet
Karriereveiledning

Studentene gjør seg klare for arbeidslivet

- Dette vil vi ha mer av! Studentene var glade for å få verktøy til å beskrive kunnskapen og ferdighetene de får med en bachelorgrad i psykologi.

Psykologistudenter karriereveiledning
Bachelorstudentene Tarjei Sortland og Synnøve Fonneland får karriereveiledning på Det psykologiske fakultet, UiB.
Foto/ill.:
Henriette Hop Wendelbo, UiB

Hovedinnhold

Hvert vårsemester tilbyr Sammen råd og karriere kurs i karriereveiledning for bachelorstudenter ved Det psykologiske fakultet. Dette semesteret kom det mange ivrige studenter for å høre på veileder Idar Nestaas fra Sammen råd og karriere.

Studentene ønsket å få verktøy til å beskrive og spesifisere hva de kan når de har tatt en bachelor, hvilken kunnskap de har og hvilke ferdigheter de kan bringe inn i en jobb. 

- Dette er veldig bra, aktivt og engasjerende, sier student Tarjei Sorland. 

Studentene kan gå i tre år på en bachelor uten helt å finne ut hva de vil bli. Tarjei Sortland  har tenkt mye på hva han vil bruke bacheloren sin til, og har landet på at han vil gå videre med å studere arkitektur. På den måten får Tarjei brukt studiet sitt videre i en spennende kombinasjon. 

- Jeg likte veldig godt de verktøyene Idar gav oss i sin presentasjon, for eksempel "kompetansepyramiden", den var god å tenke med, sier Synnøve Fonneland, hun studerer generell psykologi.  

Kompetansepyramiden skal hjelpe studentene til å beskrive hva de kan. Synnøve går og lurer på om hun vil gå videre med en master men har ikke helt bestemt seg ennå. 

Tarjei og Synnøve holder begge på med å skrive bacelor-oppgaven i generell psykologi og er enige om at denne kan være et godt grunnlag enten for videre studfier eller i yrkessammenheng.  

I siste studiebarometer var det mange studenter i Norge som savnet karriereveiledning og mer yrkespraksis. Det psykologiske fakultet ønsker derfor å fortsette tilbudet om veiledning til sine studenter.

Masterstudentene ved fakultetet skal også få veiledning fra Sammen. Denne er enda mer direkte rettet mot  yrkeslivet.