Hjem
#RealfagUiB
Anne-Line står utenfor universitetet med en gul/hvit bygning i bakgrunnen. Blått kaldt lys.

10 grunner til at akkurat du bør studere realfag på UiB

... og hvorfor verden vil takke deg for det!

Hva skal du studere?
Tre personer sitter ved en Apple Mac og tar en utdanningstest på nettet

Ta vår AI-baserte utdanningstest

Usikker på hva du skal studere? Chat med AI-en vår i utdanningstesten under!

#RealfagUiB
Fremtidens jobber blir en kombinasjon av realfag og grønn omstilling, spår forskerne.

8 viktige yrker for fremtiden

Noen yrker forsvinner. Og helt nye kommer til. Skal du sikre deg de mest spennende jobbene i tiden som kommer, er det kombinasjonen teknologi og grønn omstilling som er nøkkelen.

#RealfagUiB

Hva er realfag?

Realfag er en samlebetegnelse på naturvitenskapelige fag. Les mer om hva realfag er, og hvilke studier som tilbys på UiB.

#RealfagUiB

Studier som gir deg jobb

Studer noe som gir deg jobben du vil ha! 93 prosent av studenter med realfag fra UiB får et relevant yrke. Halvparten får jobbtilbud før de er ferdig utdannet.

Realister i arbeidslivet

Over 9 av 10 av våre kandidater opplever at de har relevant jobb etter endt utdanning, og over 50 prosent melder at de fikk jobb før de var ferdig med utdanningen.

47 prosent av bedriftene sier de trenger mer ingeniørkompetanse og teknisk kompetanse, mens 48 prosent sier de har et udekket behov for IKT-kompetanse, viser NHOs kompetansebarometer for 2022.

Vi satser på bærekraft!

Universitetet i Bergen satser særlig på forskning og utdanning på globale samfunnsutfordringer, marin forskning og klima og energiomstilling. Disse satsingsområdene spiller en viktig rolle i universitetets arbeid for å utvikle utdanning og forskning knyttet til bærekraftsmålene. Les mer om bærekraftsengasjementet til UiB her.