Hjem
Realfag – et smart sted å begynne
#RealfagUiB

Linna studerer sivilingeniør i Energi

Linna V. Nguyen studerer sivilingeniør Energi på Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Linna V. Nguyen
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å studere sivilingeniør i Energi?

– På videregående var jeg veldig glad i realfag og likte spesielt godt å jobbe med fysikk og matematikk. Det ville jeg fortsette å lære mer om! Jeg ville jobbe med noe fremtidsrettet og givende når jeg ble ferdig med utdanningen. Jeg har noen skikkelig fine rollemodeller med ingeniørutdanning i familien min, så det ble mye oppmuntring til å søke på energi. Etter å ha prøvd litt og feilet med annet studie, søkte jeg meg inn på det nyoppstartede studiet i Energi på Universitetet i Bergen og har trivdes siden!

Fortell oss hva som gjør at du trives på studiet ditt og ved UiB!

– Tre ting som gjør tiden på studiet og på Universitetet i Bergen til en lek:

  1. hvor fine mennesker det er jeg studerer sammen med
  2. hvor lett det er å finne mennesker som er lik deg
  3. hvor god studieby Bergen er!

Hvordan var det første halve året ditt som student på realfag ved UiB?

– Det første halvåret mitt som student husker jeg var veldig studiepreget. Jeg var nok, som kanskje mange nye studenter er, litt engstelig og usikker på hvor mye av tiden jeg skulle bruke på studiene, hvor lenge man skulle sitte med nesen i Calculus-boken osv. Emnene i første semester husker jeg var morsomme: en god miks av programmering, matematikk og energi! Etter en fin fadderuke sammen med klassen, var jeg en del av et godt studiemiljø og jeg følte det gjorde tiden som en ny, fersk student litt mindre skremmende både sosialt og akademisk.

Er det noe du har opplevd på studiet ditt som du ikke visste om fra før? 

– Studietiden min på Universitetet i Bergen har vært innholdsrikt og veldig lærerikt! Jeg har vært heldig å få oppleve masse, både gjennom emnene på studiet, men også det sosiale gjennom verv og ute i praksisutplassering som en del av studiet. Det jeg kanskje ikke visste noe om fra før, må nok være å starte opp en forening fra bunnen av - alt av det formelle og organiseringen som skal til! Det har i hvert fall vært moro å få bli med på noe sånt i løpet av studietiden min.