Hjem
Realfag – et smart sted å begynne
#RealfagUiB

Oscar studerer kjemi

Oscar Dos Santos Kvalsvik studerer kjemi på Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Oscar er kjemistudent
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å studere kjemi?

– Jeg strøk på kjemi på videregående, men jeg var fast bestemt på å få det til, så det var nok en stor grunn. Jeg er veldig interessert i realfag og forskning. Jeg var litt spontan med valget da jeg hadde sykepleie på førstevalget lenge før jeg omprioriterte til kjemi. Jeg angrer ikke på valget om å studere kjemi. Det har nok vært det lureste valget jeg har gjort i mitt liv. 

Fortell oss hva som gjør at du trives på studiet ditt og ved UiB!

– Det første jeg må nevne er kullet mitt på kjemistudiet, og egentlig alle jeg har møtt på MatNat, men kjemifolkene får aller mest kjærlighet her. De har vært gode støttespillere og jeg har fått gode venner med molekyl-dilla. Det andre er de ansatte, som jobber dag og natt for å sikre en fantastisk og gratis utdanning, som mange dessverre ikke har tilgang til i andre land. Som student med ADHD, får jeg hjelpen jeg trenger for å utdanne meg innen planlagt tid og uten stigma rundt ADHDen min. Jeg kjenner meg heldig som studerer ved UiB! Det tredje er nok barndomsvennene mine, som også har funnet seg til rette i Bergen. Det er godt å ha et lite stykke Sunnmøre mellom de syv fjellene.

Hvordan var det første halve året ditt som student på realfag ved UiB?

– Det er foreløpig det kjekkeste halvåret jeg har hatt ved UiB. Fadderuken var litt slitsom, men jeg ble ordentlig kjent med de i klassen min, og studenter på kjemi og på MatNat. Det er litt rart å tenke tilbake på hvor gøy fysisk undervisning var, og hvordan vi tok det for gitt. Quizkveldene på studentbaren vår, Integrerbar, var også veldig gøy!

Er det noe du har opplevd på studiet ditt som du ikke visste om fra før? 

– Det at det er stand på campus hver uke, med utdeling av fersk kaffe. Det har blitt en essensiell del av livet mitt. Studentbar og kafébar på campus var definitivt noe nytt. Og, at vi har kræsjkurs i de ulike fagene før eksamen. Det synes jeg er et veldig godt tiltak!